• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Κατάρ: Σκέλος 2ο
Ο Τίτλος του Πρωταθλητή στον Guintoli!
Νέα 03/11/2014 - 11:14

Δραματικό ήταν το φινάλε της φετινής αγωνιστικής σεζόν στα SBK, με δυο αναβάτες να ξεκινούν το δεύτερο σκέλος στο νυχτερινό Κατάρ, γνωρίζοντας ότι μόνο ο νικητής του αγώνα θα είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

Ο αγώνας ήταν έντονος από το πρώτο λεπτό, όταν μάλιστα ο Loris Baz έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή της πίστας και βγήκε - παρασύροντας και τον Leon Haslam - εκτός πίστας στην αμμοπαγίδα. Οι Sykes και Guintoli βγήκαν αλώβητοι από το συμβάν και έστριψαν στην πρώτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ο αναβάτης της Kawasaki προσπάθησε να κάνει μια διαφορά, αλλά όχι μόνο δεν τα κατάφερε, έχασε μάλιστα και την πρωτιά από τον Jonathan Rea, στην αρχή του δεύτερου γύρου. Ο Guintoli, εν τω μεταξύ, ξεπερνούσε με άνεση τον Giugliano στη μεγάλη ευθεία και πέρναγε τρίτος, πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον Τίτλο!

Ο Γάλλος έμεινε πίσω από τον Sykes μόνο μέχρι την αρχή του τέταρτου γύρου, όταν και πάλι με τη δύναμη της Aprilia, «κατάπιε» τον Βρετανό οδηγό στην ευθεία! Ο Sykes έπρεπε να αντιδράσει, ωστόσο ο Guintoli ήταν πάρα πολύ δυνατός και πολύ γρήγορα κατάφερε να βάλει ανάμεσα σ’ αυτόν και τον Βρετανό, τον Jonathan Rea που τον πέρασε στον πέμπτο γύρο!

Από εκεί και πέρα οΓάλλος άνοιγε απλώς τη διαφορά του από τον δεύτερο Rea, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τον Sykes πίσω του. Ο τελευταίος τα έπαιξε όλα για όλα και κατάφερε να περάσει τον οδηγό της Honda στον 8ο γύρο, αλλά ήταν κιόλας αργά για να προλάβει τον Guintoli στην κορυφή.

Τα πάντα είχαν χαθεί για τον Tom Sykes, ο οποίος μάλιστα δυο γύρους πριν από το τέλος δέχτηκε την αντεπίθεση του Jonathan Rea, ο οποίος κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση. Μπροστά, ο Guintoli περνούσε τη γραμμή τερματισμού και έπαιρνε το Πρωτάθλημα με διαφορά μόλις έξι βαθμών.

Η μεγάλη ανατροπή για τον Γάλλο είχε ολοκληρωθεί με ονειρικό τρόπο, καταφέρνοντας να φέρει τα πάνω κάτω και να αρπάξει τον Τίτλο από τα χέρια του Sykes που προηγούνταν στη βαθμολογία από τον τρίτο αγώνα της σεζόν και είχε καταφέρει να κάνει μια διαφορά 44 βαθμών, έξι αγώνες πριν από το τέλος!

Ο Guintoli έγινε ο πρώτος Γάλλος που κατακτά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τον Raymond Roche το 1990, ενώ παράλληλα χάρισε στην Aprilia τον τρίτο της Τίτλο στους αναβάτες και τον τέταρτο στους Κατασκευαστές.

Δυνατό αγώνα - και πάλι - έκανε ο Jonathan Rea που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και ολοκληρώνει την παρουσία του με την ομάδα της Honda στα SBK, κατακτώντας την καλύτερη θέση της καριέρας του στα SBK! Πράγματι, ο Rea κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στη βαθμολογία από τον Marco Melandri, ο οποίος τερμάτισε αρκετά πιο πίσω στην τέταρτη θέση.

Την πεντάδα έκλεισε ο Chaz Davies, μπροστά από τον Toni Elias κι έναν Loris Baz ο οποίος μετά το περιστατικό στη πρώτη στροφή της πίστας, επανήλθε δριμύτερος και τερμάτισε στην έβδομη θέση. Απογοητευτικός και πάλι ο poleman, Davide Giugliano, έφερε την Panigale του στην όγδοη θέση, μπροστά από τον Alex Lowes (τον μόνο οδηγό της Suzuki που τερμάτισε, μιας και ο Laverty είχε μια πτώση) και τον Leon Haslam.

Έχοντας εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή από τον προηγούμενο σκέλος, ο David Salom έκλεισε τη σεζόν με μια ακόμη νίκη στην EVO κατηγορία, τερματίζοντας μπροστά από τους NiccoloCanepa, BryanStaring, ClaudioCorti και AlessandroAndreozzi.

Επόμενο άρθρο »

Sykes: Ο Baz είναι ανώριμος και αναιδής!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Κατάρ: Σκέλος 1ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA