• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Κατάρ: Σκέλος 1ο
Νίκη για Guintoli, στο βάθρο Baz-Sykes!
Νέα 03/11/2014 - 10:13

Την κατάλληλη στιγμή βρήκε ο Sylvain Guintoli για να επιστρέψει στις νίκες, πετυχαίνοντας την τέταρτη της φετινής σεζόν και μειώνοντας τη διαφορά του στους τρεις βαθμούς από τον Tom Sykes!

Ο αγώνας πήρε συναρπαστική χροιά στους τελευταίους γύρους! Ο Sykes ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου ένας πολύ δυνατός Jonathan Rea κατάφερε να τον προσπεράσει! Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μετά τη μεγάλη ευθεία και στην πρώτη στροφή, ένας εκπληκτικός Baz άφησε πίσω του και τους δυο του αντιπάλους!

Από εκεί και πέρα ο Baz κρατούσε μια διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Rea, με τον Sykes να μένει πίσω και να μάχεται με τον Sylvain Guintoli. Στον πέμπτο γύρο κι εκμεταλλευόμενος την πανίσχυρη Aprilia στην ευθεία, ο Γάλλος έκανε την αποφασιστική κίνηση και πέρασε μπροστά από τον οδηγό της Kawasaki.

Οι τρεις μπροστά είχαν αρχίσει να ξεχωρίζουν από τον Sykes και από τους τρεις ο Guintoli φαινόταν ότι είχε το πάνω χέρι. Στον ένατο γύρο κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Rea, αρχίζοντας πλέον να κυνηγά τον Loris Baz.

Ο Guintoli συνέχιζε απτόητος την ώρα που ο Rea δεν φαινόταν ικανός να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και σύντομα τον έφτασε ο Sykes, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει κι έναν ακόμα αντίπαλο πλέον, τον Marco Melandri, που ήταν απρόσμενα δυνατός σε σχέση με ό,τι είχε δείξει τις δυο προηγούμενες ημέρες! Στον 13ο γύρο του αγώνα οι Aprilia έκαναν δυο σημαντικά προσπεράσματα, με τον Guintoli να παίρνει την πρώτη θέση από τον Baz και τον επιθετικό Melandri να περνά τον Tom Sykes! Σ’ εκείνο το σημείο ο Guintoli ήταν πρώτος και ο Sykes μόλις στην πέμπτη θέση!

Ο Γάλλος της Aprilia δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο πρόβλημα μπροστά και όλο το ενδιαφέρον ήταν στον Sykes και στο αν θα μπορούσε ο Βρετανός να βρει τη λύση απέναντι στον Melandri και τον Rea που ήταν μπροστά του. Σύντομα, με μια εξίσου επιθετική κίνηση, ο Sykes πέρασε τον πρώτο, ενώ στην αρχή του προτελευταίου γύρου ξεπέρασε και το εμπόδιο του δεύτερου.

Ο Melandri είχε αρχίσει να χάνει φανερά έδαφος, την ώρα που ένα λάθος του Jonathan Rea, του κόστισε τις όποιες ελπίδες να πάρει την τρίτη θέση από τον Sykes, με τον οποίο ίσως να είναι ομόσταυλοι τη νέα σεζόν!

Στους μπροστά, ο Loris Baz δέχτηκε την αναμενόμενη εντολή να αφήσει τη δεύτερη θέση του στον Sykes που μαχόταν για τον Τίτλο, ωστόσο - μάλλον απρόσμενα καθώς τις προηγούμενες ημέρες ακόμα και ο Sykes δήλωνε δημοσίως ότι ο Baz θα τον βοηθούσε αν παρουσιαζόταν ανάγκη - ο Γάλλος αρνήθηκε να συμμορφωθεί! Έτσι, τα πάντα θα κρίνονταν στο δεύτερο σκέλος!

Πίσω από τους τρεις του βάθρου, ο Rea κράτησε την τέταρτη θέση, με τον Davide Giugliano να βγαίνει νικητής από μια τετραπλή μάχη ανάμεσα στον ίδιο και τους Melandri, Chaz Davies αλλά κι έναν δυνατό στο τέλος Toni Elias! Ο τελευταίος, που ήταν όγδοος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφερε να πάρει την έκτη θέση μπροστά από τον Chaz Davies, αφήνοντας μόλις 8ο τον Melandri.

Αρκετά πιο πίσω, ο Eugene Laverty πήρε την ένατη θέση στο πρώτο σκέλος, μπροστά από τους Alex Lowes και Leon Haslam, ενώ στη 12η θέση ο Niccolo Canepa ήταν ο νικητής στις EVO μοτοσυκλέτες με διαφορά μόλις 11 χιλιοστών από τον David Salom! Ωστόσο η νίκη του αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τον Ισπανό να πανηγυρίσει τον πρώτο (και τελευταίο) άτυπο τίτλο της EVO κατηγορίας.

Επόμενο άρθρο »

SBK Κατάρ: Σκέλος 2ο

« Προηγούμενο άρθρο

Guintoli: Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA