• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Οι αριθμοί!
Όλα τα στατιστικά πριν τον 17ο Γύρο!
Νέα 23/10/2014 - 11:36

122 - Τόσα είναι τα βάθρα που έχει ο Jorge Lorenzo σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μόνο τέσσερεις είναι οι οδηγοί που ξεπερνούν τον Ισπανό: Valentino Rossi (194), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139) και Dani Pedrosa (134).

50 - Η νίκη του Maverick Vinales στο Phillip Island, ήταν η 50η για τους Ισπανούς στη μεσαία κατηγορία.

45 - Τόση είναι η διαφορά της Honda από τη Yamaha στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι η Honda θέλει έναν αναβάτη της να τερματίσει στους πρώτους 11 του αγώνα της Κυριακής, για να πανηγυρίσει το 21ο Τίτλο της στους Κατασκευαστές.

40 - Στο Πρωτάθλημα των Ομάδων, η Honda προηγείται με 40 βαθμούς και αν καταφέρουν να πάρουν πέντε ή περισσότερους βαθμούς περισσότερους από τη Yamaha, τότε θα έχουν εξασφαλίσει τον Τίτλο στη Μαλαισία!

33 - Το Σάββατο στις κατατακτήριες, ο Hiroshi Aoyama θα γιορτάσει τα 33α γενέθλιά του.

31 - Στην Moto3 ο Alex Marquez προηγείται με 20 βαθμούς του Jack Miller και με 41 του Alex Rins. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρει 31 βαθμούς στους δυο εναπομείναντες Γύρους, τότε θα πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη Moto3!

24 - Ο Thomas Luthi ήταν δεύτερος στην Αυστραλία και ανέβηκε για 24η φορά στο βάθρο της Moto2. Μόνο ένας αναβάτης έχει περισσότερα βάθρα από τον Ελβετό: είναι ο Marc Marquez με 25.

24 - O Danilo Petrucci θα γίνει 24 χρονών, αύριο Παρασκευή πρώτη ημέρα του 17ου Γύρου στη Μαλαισία.

22 - Τόσα βάθρα έχει ο Alex Rins στη Moto3, μετά την τρίτη του θέση στην Αυστραλία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των περισσότερων βάθρων στην κατηγορία του Maverick Vinales!

15 - Την Παρασκευή θα έχουν περάσει ακριβώς 15 χρόνια από τότε που ο Alex Criville τερμάτιζε 6ος στο GP του Rio κι έγινε ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κέρδισε τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και ο πρώτος Ευρωπαίος που το κατάφερε μετά το 1982 και τον Franco Uncini.

15 - O 19χρονος Maverick Vinales πέτυχε την 15η νίκη της καριέρας του στο GP της Αυστραλίας, τον ίδιο αριθμό νικών που είχε και ο Jorge Lorenzo πριν κλείσει τα 20. Μόνο τρεις είναι πιο πάνω: ο Marc Marquez (26), ο Dani Pedrosa (21) και ο Valentino Rossi (17).

5 - Ήταν η 5η νίκη του Jack Miller, αυτή που πέτυχε στο Phillip Island. Έτσι, έγινε ο Αυστραλός με τις περισσότερες νίκες στη μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος, μετά τον Tom Phillis που είχε τέσσερεις το 1961, χρονιά που πήρε και τον Τίτλο.

4 - Στην Αυστραλία, η νίκη του Valentino Rossi ήταν η τέταρτη συνεχόμενη της Yamaha, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2009. Την τελευταία φορά που η Yamaha πανηγύρισε πέντε συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, ήταν το 2008, όλες με τον Rossi!

3 - Στην Αυστραλία τερμάτισαν τρεις Yamaha στην κορυφή, κάτι που ο συγκεκριμένος κατασκευαστής καταφέρνει για πρώτη φορά από το 2008 και το GP του Le Mans. Τότε ο Valentino Rossi κέρδισε μπροστά από τους Jorge Lorenzo και Colin Edwards.

2 - Για πρώτη φορά φέτος, είδαμε δυο Βρετανούς αναβάτες να ανεβαίνουν στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας μέσα σε μια σεζόν. Την προηγούμενη φορά που η Αγγλία είχε δυο βάθρα σε μια σεζόν από αναβάτες της, ήταν το 1989, όταν ο Niall Mackenzie και ο Simon Buckmaster είχαν βάθρα στα 500cc. Ο πρώτος μάλιστα πήρε το βάθρο του στο Misano, στον αγώνα που οι κορυφαίοι τότε οδηγοί αρνήθηκαν να κατέβουν στην πίστα, διαμαρτυρόμενοι για θέματα ασφαλείας.

0 - Η Repsol Honda δεν πήρε ούτε έναν βαθμό στην Αυστραλία. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 2010, όταν ο Pedrosa ήταν τραυματίας και δεν συμμετείχε στον αγώνα του Phillip Island και ο Dovizioso είχε μια πτώση. Την τελευταία φορά που και οι δυο οδηγοί της Repsol Honda ξεκίνησαν τον αγώνα, αλλά δεν πήραν βαθμό/ούς, ήταν το 2009 στην Ολλανδία, όταν τόσο ο Dani όσο και ο Andrea έπεσαν.

0 - Κανείς οδηγός της Honda δεν τερμάτισε στην πεντάδα των πρώτων στο Phillip Island. Το 2010 - και πάλι στην Αυστραλία - ήταν η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο!

Επόμενο άρθρο »

Στην τροπική Μαλαισία ο Bradl!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Ρεκόρ συμμετοχών για Hayden!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα