• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ασύμμετρο μπροστινό ή όχι;
Αυτό είναι το δίλημμα του Valentino για τον αγώνα
Νέα 17/10/2014 - 15:47

Ο Valentino Rossi ήταν χαρούμενος μετά το τέλος των ΕΔ2, περισσότερο απ’ ότι κανείς θα μπορούσε να φανταστεί μετά την πέμπτη θέση που πήρε στα συνδυασμένα αποτελέσματα της ημέρας.

Και αυτό διότι θεωρεί ότι έχει το προβάδισμα όσον αφορά στη προσαρμογή του με τα νέα ελαστικά που έχει φέρει η Bridgestone ειδικά γι’ αυτόν το Γύρο στην Αυστραλία.

«Αυτή η πίστα είναι πολύ δύσκολη για τα ελαστικά, ακόμα και από την εποχή των 500cc. Είμαι ικανοποιημένος με το πίσω και πιστεύω ότι η Bridgestone έκανε καλή δουλειά. Χάσαμε λίγο σε πρόσφυση, που είναι φυσιολογικό, αλλά φαίνεται ότι το ελαστικό θ’ αντέξει σε όλον τον αγώνα».

«Πρέπει να δουλέψουμε όμως πολύ με τη μοτοσυκλέτα, για να αποτρέψουμε το σπινάρισμα του τροχού. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι όταν σηκώνεις τη μοτοσυκλέτα και ανοίγεις το γκάζι. Δεν είσαι τελείως σ’ ευθεία, αλλά ούτε πολύ πλαγιασμένος κι όμως σπινάρει».

«Είμαι όμως χαρούμενος επειδή στο τέλος βελτιώσαμε την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό κι έκανα καλούς χρόνους με το χρησιμοποιημένο ελαστικό (τη μεσαία επιλογή)», πρόσθεσε ο Ιταλός σούπερ σταρ.

Το μεγάλο νέο όμως για την πίστα του Phillip Island, είναι το νέο ασύμμετρο μπροστινό που έφερε η Bridgestone. Ωστόσο, μετά την πτώση του ομόσταυλού του με αυτό, ο Valentino Rossi δήλωσε ότι παρέμεινε με το εξτρα μαλακό μπροστά (που δεν είναι ασύμμετρο).

«Πρέπει να αποφασίσουμε ανάμεσα στο ασύμμετρο και στο έξτρα μαλακό. Ο Jorge έπεσε με το πρώτο. Ήταν γρήγορος, αλλά έπεσε. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγάκι δύσκολο. Θα συνεχίσω με το έξτρα μαλακό κι ελπίζω ν’ αντέξει για τον αγώνα».

«Αν όμως αύριο δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε το ασύμμετρο. Το θέμα είναι ότι λειτουργεί κάπως διαφορετικά στο φρενάρισμα. Όχι επειδή είναι ασύμμετρο, αλλά επειδή η γόμα στη μια πλευρά του είναι πιο σκληρή», σχολίασε ο Vale που ήταν αήττητος στο Phillip Island από το 2001 ως το 2005.

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Χτες το μάθαμε...!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Τι χρειάζεται το ελαστικό;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα