• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο Marquez έχει βελτιωθεί!
Αλλά το 2013 ήταν πολύ πιο εντυπωσιακός!
Νέα 12/10/2014 - 17:58

Μετά τη δεύτερη θέση και την εξασφάλιση του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου Τίτλου στη μεγάλη κατηγορία από τον Marc Marquez, ο Valentino Rossi έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον συναθλητή του.

Ο Ιταλός σούπερ σταρ ήταν αυτός που αν κατάφερνε να μείνει μπροστά από τον Ισπανό του HRC, θα έδινε παράταση στην αγωνία του αντιπάλου του για το φετινό Πρωτάθλημα. Ο Dani Pedrosa δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τον Marquez, ωστόσο ο Rossi ήταν μπροστά από τον 21χρονο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Είχα μια μικρή ευκαιρία να κρατήσω το πάρτι ζωντανό. Όχι ότι κάτι τέτοιο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο, μιας και το προβάδισμα του Marc ήταν μεγάλο, αλλά να παρέμεναν όλα ανοιχτά για μια ακόμα εβδομάδα, θα ήταν καλό για όλους. Έδωσα τα πάντα και επειδή πίσω μου είχα τον Pedrosa που προς το τέλος του αγώνα ήταν ίσως λίγο πιο γρήγορος», σχολίασε ο Vale.

«Προσπάθησα να αντεπιτεθώ στον Marc, όμως όταν κατάλαβε ότι ήμουν κοντά είχε κάτι παραπάνω να δώσει. Πάντως είμαι χαρούμενος, διότι αυτός ήταν ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες της σεζόν. Από την αρχή μέχρι το τέλος, ήμασταν στο ρεκόρ πίστας, κανείς δεν έκανε το λάθος και στο τέλος ο ρυθμός παρέμενε φανταστικός. Είμαι υπερήφανος που ήμουν τόσο κοντά στους Jorge και Marc, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό».

«Ο Marquez αξίζει τον Τίτλο και πρέπει να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια, διότι ήταν σε θέση να κερδίσει πολλούς αγώνες. Νίκησε σε πολλές διαφορετικές συνθήκες και κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδό του από πέρυσι», πρόσθεσε ο Ιταλός σούπερ σταρ και συνέχισε λέγοντας: «Ειλικρινά όμως, για εμένα ο Marc ήταν πιο εντυπωσιακός πέρυσι απ’ ότι φέτος, διότι είναι εντυπωσιακό να κερδίζεις τον Τίτλο στη παρθενική σου σεζόν».

«Ο Marc είναι ένας αναβάτης γρήγορος σε όλα κι έχει το φυσικό ταλέντο να μπορεί να οδηγεί οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα. Το ερώτημα στο τέλος της περασμένης σεζόν για τους αντιπάλους του, ήταν πόσο περισσότερο θα μπορούσε να βελτιωθεί, διότι συνήθως μετά τη rookie τους σεζόν, οι καλοί αναβάτες βελτιώνονται πολύ τη δεύτερη χρονιά».

«Δυστυχώς για εμάς τα κατάφερε να βελτιωθεί, όχι τόσο σε ταχύτητα αλλά στο στυλ του, στο πως να χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα, πως να φρενάρει, πως να επιταχύνει και το πιο σημαντικό - σε σχέση με πέρυσι - ήταν ότι παρέμεινε πολύ επιθετικός. Τώρα όμως δείχνει να ελέγχει τα πράγματα. Πέρυσι έπαιρνε μεγάλα ρίσκα αρκετά συχνά».

Θα μπορέσει ο Marquez να φτάσει τους εφτά Παγκόσμιους Τίτλους του ειδώλου του, που δεν είναι άλλος από τον Valentino Rossi;

«Νομίζω ότι έχει ένα Πρωτάθλημα παραπάνω από εμένα στην ίδια ηλικία και αυτό επειδή κέρδισε την πρώτη χρονιά. Δυστυχώς με τις 500cc δεν είχα την εμπιστοσύνη να κερδίσω τον Τίτλο κι έμεινα στη δεύτερη θέση. Έτσι τώρα έχει το πλεονέκτημα, αλλά ελπίζω να το χάσει στο μέλλον και να μην καταφέρει να κερδίσει περισσότερους Τίτλους από εμένα! Αλλά ναι, υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσει παραπάνω».

Πλέον, για τον Rossi το ενδιαφέρον στρέφεται στη μεγάλη μάχη που αναμένεται να δώσει με τους Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

«Δεν είναι μάχη για τον Τίτλο, αλλά αυτή που θα δώσουμε για τη δεύτερη θέση θα είναι υψηλού επιπέδου, διότι και οι τρεις μας είμαστε πολύ γρήγοροι και οι ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών είναι στο μέγιστο σημείο. Ανησυχώ για τον Jorge. Και ο Dani είναι γρήγορος, αλλά ο Jorge δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση κι έχει πάρει δυο συνεχόμενες νίκες. Όμως και ο δικός μου στόχος είναι να κερδίσω κι άλλους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Φοβήθηκα στην αρχή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα