• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Φοβήθηκα στην αρχή!
Αλλά είμαι κι εγώ άνθρωπος!
Νέα 12/10/2014 - 17:18

Ο Marc Marquez επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική για το GP του Motegi, έχοντας ως στόχο του όχι τη νίκη, αλλά το να τερματίσει μπροστά από τον Valentino Rossi και τον Dani Pedrosa!

Ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι στην αρχή του αγώνα φοβήθηκε, αλλά στη συνέχεια βρήκε το ρυθμό του και πέτυχε το στόχο του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, κάτι που του εξασφάλισε τον δεύτερο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία!

«Σήμερα όλα ήταν σαν ένα όνειρο και στόχος μου ήταν να τερματίσω μπροστά από τον Valentino και τον Dani. Στην αρχή του αγώνα δεν ήμουν όπως τις άλλες φορές. Δεν ήμουν επιθετικός στην πρώτη στροφή κι έχασα αρκετές θέσεις γιατί φοβήθηκα! Αλλά νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό, μιας και είμαι άνθρωπος κι εγώ κι ένοιωθα την πίεση», σχολίασε ο Marquez.

«Στην αρχή ήμουν σφιγμένος, αλλά μετά μπήκα στο νόημα του αγώνα περισσότερο. Ξέχασα τον Jorge κι εστίασα μόνο στον Valentino. Προσπάθησα να τον προσπεράσω για να κερδίσω τον Τίτλο. Ίσως στην αρχή να έπρεπε να πιέσω περισσότερο και να ακολουθήσω τον Jorge, αλλά αυτό δεν ήταν στα πλάνα μου σήμερα».

«Σήμερα ήταν δύσκολα τα πράγματα, διότι ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να πάρω το Πρωτάθλημα και προερχόμασταν από δυο λάθη σε Misano και Aragon. Ήξερα ότι ένα ακόμα λάθος εδώ δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά θα είχε σίγουρα αντίκτυπο στη ψυχολογία».

Παράλληλα με τον θρίαμβο του Marc, μεγάλη νίκη πέτυχε στην Moto3 ο μικρότερος αδερφός του, Alex Marquez, ο οποίος έβαλε γερά θεμέλια για να τερματίσει αυτός πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα, τρεις αγώνες πριν από το τέλος!

«Ήμουν πολύ νευρικός για τον αγώνα του και όταν είδα ότι νίκησε ήμουν πολύ χαρούμενος. Μετά όμως παρέμεινα συγκεντρωμένος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος γιατί ένοιωθα την πίεση, αλλά κατάφερα να ανταπεξέλθω. Αφιερώνω τον Τίτλο σε όλους όσοι με βοήθησαν - αυτοί ξέρουν ποιοί είναι - και ειδικά στην οικογένειά μου και στην ομάδα μου, που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο γι’ αυτό».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο Marquez έχει βελτιωθεί!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto3: Νίκη και στο +25 ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα