• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014 ο Marquez!
Με τη δεύτερη θέση του στην Ιαπωνία, πίσω από τον Lorenzo
Νέα 12/10/2014 - 11:34

Τον δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία εξασφάλισε ο Marc Marquez στο Motegi της Ιαπωνίας, κάτι που για πρώτη φορά πετυχαίνει αναβάτης της Honda στη συγκεκριμένη πίστα!

Ο νεαρός Ισπανός - για να εξασφαλίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από σήμερα - χρειαζόταν να τερματίσει μπροστά από τον Dani Pedrosa και όχι πάνω από τρεις βαθμούς από τον Valentino Rossi ή 15β από τον Jorge Lorenzo. Η εκκίνηση του Marquez δεν ήταν και πάλι καλή, χάνοντας και μερικές θέσεις όταν είχε μια μικρή επαφή στο ξεκίνημα.

Στη συνέχεια όμως πίεσε και αφού πέρασε σχεδόν αμέσως τον Pol Espargaro που ήταν μπροστά του, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Dani Pedrosa, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση στον πρώτο από τους 24 γύρους του αγώνα.

Μπροστά του ήταν ο Andrea Dovizioso - που δεν έκανε ιδανική εκκίνηση από την pole position - και οι δυο εργοστασιακές Yamaha των Rossi και Lorenzo. Στην πρώτη του απόπειρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Rossi, ωστόσο εννέα γύρους πριν από το τέλος έκανε την αποφασιστική κίνηση που του εξασφάλισε τον Τίτλο από το Motegi!

Από τη δεύτερη θέση πλέον του αγώνα - ο Jorge Lorenzo είχε ξεφύγει με διαφορά δυο δευτερολέπτων - ο Marquez φρόντισε να κρατήσει πίσω του τον Valentino Rossi μέχρι την καρώ σημαία. Τα κατάφερε και στο τέλος άρχισαν οι τρελοί πανηγυρισμοί για το δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του Marquez, ο οποίος έγινε παράλληλα και ο νεαρότερος σε ηλικία αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας (21χρ και 237 ημερών) που κερδίζει δυο συνεχόμενους Τίτλους!

Τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να έπεσαν εκτυφλωτικά πάνω στον Marquez, ωστόσο μέσα στην πίστα ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που ξεχώρισε! Τα προβλήματα του πρώτου μισού αποτελούν παρελθόν για τον Lorenzo, ο οποίος ήταν εκπληκτικός μέσα στην έδρα της Honda και κατάφερε να «γυρίζει» σε τρομερούς χρόνους, κατακτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη!

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του στο Motegi και μάλιστα με χρόνο κατά 13 δευτερόλεπτα καλύτερο απ’ ότι πέρυσι! Πλέον, ο Lorenzo απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση και με τη φόρα που έχει, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα γι’ αυτή.

Η δεύτερη θέση αποτελεί και το μεγάλο στόχο του Valentino Rossi, ο οποίος σήμερα επέστρεψε στο βάθρο μετά τη σύντομη απουσία του εξαιτίας της πτώσης του στον προηγούμενο αγώνα. Ο Ιταλός τα έδωσε όλα για να κρατήσει πίσω του τον Marquez και να παρατείνει την αγωνία του μικρού για τον Τίτλο, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Dani Pedrosa.

Ο Pedrosa δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των μπροστά και μόλις προς το τέλος «μάζεψε» τη διαφορά του από τον Rossi στο μισό δευτερόλεπτο. Ο Andrea Dovizioso δεν έκανε τη διαφορά από την pole position και στο τέλος έμεινε 14δ πίσω από την κορυφή. Ο Iannone ήταν έκτος, μπροστά από τον Bradl και τον P.Espargaro ενώ οι Bradley Smith και Alvaro Bautista έκλεισαν τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2: Παρθενική νίκη για Luthi!

« Προηγούμενο άρθρο

Πέμπτος αλλά σίγουρος γι’ αύριο ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα