• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Νέες πίστες το 2015;
Η Dorna ετοιμάζει εκπλήξεις τη νέα σεζόν!
Νέα 09/10/2014 - 11:17

Ήδη από την πρώτη της χρονιά που έχει αναλάβει πλήρως τη διαχείριση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, η Dorna έδειξε ότι θέλει να αυξήσει το κύρος των Αγώνων και να διεισδύσει σε νέες αγορές και νέες πίστες.

Το 2014 είδαμε αγώνες στην Μαλαισία, είχε προγραμματιστεί να γίνει αγώνας στη Ν. Αφρική (τελικά ακυρώθηκε), ενώ ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα γίνει στο Κατάρ και μάλιστα για πρώτη φορά υπό το φως των προβολέων!

Η Dorna όμως δεν μένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να διευρύνει το Ημερολόγιο Αγώνων, συμπεριλαμβάνοντας Γύρους τόσο στη Χιλή, όσο και στην Ταϋλάνδη!

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα της Χιλής, άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIM) επισκέφτηκαν την πίστα Autodromo Internacionale Codegua, ενώ μια τοπική εφημερίδα προχωρά ακόμα περισσότερο και ισχυρίζεται ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για να γίνει αγώνας εκεί πρώτα των SBK (2015) και στη συνέχεια του MotoGP!

Παράλληλα, μετά την εισαγωγή της Μαλαισίας στο Ημερολόγιο Αγώνων, η Dorna δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να επεκτείνει το Πρωτάθλημα και σε νέες αγορές της Ν.Α. Ασίας, όπως η Ταϋλάνδη και η Ινδονησία. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κατάσταση των πιστών εκεί ήταν ανέκαθεν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη διεξαγωγή GP.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Dorna δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την Ν. Αφρική και θα προσπαθήσει να συμπεριληφθεί η Phakisa Freeway στο Ημερολόγιο του 2015, το οποίο ενδέχεται να μετρά 15 Γύρους!

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμός ενόψει Motegi στην Tech3!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Το κίνητρο είναι μεγάλο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα