• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανακουφισμένος και υπερήφανος ο Lorenzo!
«Είχα μια διαίσθηση κι έτσι αποφάσισα να μπω στα pits!»
Νέα 28/09/2014 - 22:43

Ο Jorge Lorenzo έκανε μια από τις καλύτερές του εκκινήσεις στο σημερινό αγώνα της Aragon και κατάφερε πολύ γρήγορα να μπει σφήνα ανάμεσα στις δυο εργοστασιακές Honda. Ο Ισπανός άσος της Yamaha είχε επιλέξει τη μεσαία γόμα για το πίσω ελαστικό του, την ώρα που τόσο ο Marquez, όσο και ο Pedrosa φορούσαν την σκληρή.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της μετά από 12 Γύρους και ο Jorge Lorenzo είχε πλέον να αντιμετωπίσει πέρα από τις αντίπαλες Honda, ακόμα ένα εμπόδιο στο δρόμο για την επιτυχία!

«Ήταν ένας τρελός αγώνας, διότι κερδίσαμε σε μια πίστα που ποτέ στο παρελθόν δεν τα είχαμε καταφέρει αν και είχαμε πολλά προβλήματα όλο το Σ/Κ. Έκανα καλή εκκίνηση, ο πρώτος μου γύρος ήταν καλός κι έμεινα πίσω από τον Marquez. Ήταν λίγο πιο αργός σήμερα σε σχέση με τα ελεύθερα κι έτσι έμεινα κοντά του και τον πέρασα μερικές φορές», σχολίασε ο Lorenzo.

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha αποκάλυψε στη συνέχεια ότι μια διαίσθηση τον οδήγησε στο να μπει στα pits, την ώρα που οι μεγάλοι του αντίπαλοι στην πίστα επέλεγαν να παραμείνουν στη βροχή με τα σλικ ελαστικά! Πήρε την σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και δικαιώθηκε στη συνέχεια!

«Το πρόβλημα ήταν ότι γλιστρούσα και δεν είχα πολύ εμπιστοσύνη και σκέφτηκα ότι πλέον θα πάλευα για την τρίτη ή τέταρτη θέση. Στο τέλος όμως είχα μια διαίσθηση και αποφάσισα να μπω στα pits! Όταν είδα τους Marc και Dani να συνεχίζουν τον αγώνα, είπα οκ, θα πάρω το ρίσκο και θα μπω».

«Άλλαξα μοτοσυκλέτα, αλλά τα νέα ελαστικά ήταν δύσκολο να φτάσουν σε επιθυμητή θερμοκρασία, δεν υπήρχε και πολύ πρόσφυση κι έτσι προσπάθησα να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην κάνω λάθη. Στην ευθεία όταν πέρασα την ταμπέλα μου έδειξαν ότι ήμουν τέταρτος και σκέφτηκα ότι θα τερμάτιζα μακριά από την κορυφή. Στον επόμενο γύρο όμως ήμουν πρώτος!»

«Ήμουν έκπληκτος! Δεν περίμενα να έχω την πρώτη θέση. Αυτή η νίκη αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για εμένα, μετά από τόσους μήνες γεμάτους προκλήσεις και μάχες. Είμαι πολύ υπερήφανος», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Jorge Lorenzo που έγινε ο αναβάτης που κερδίζει το 800ο GP της μεγάλης κατηγορίας. Ο Lorenzo ήταν ο οδηγός που είχε κερδίσει και το 700ο GP!

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Πήρα το μάθημά μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Νεότερα για την κατάσταση του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα