• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Στεγνό, βροχή, τακτικές και μεγάλος νικητής ο Lorenzo!
Πτώσεις για Rossi, Marquez, Pedrosa, βάθρο για A.Espargaro-Crutchlow!
Νέα 28/09/2014 - 18:13

Απίστευτος ο 800ος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, ένας αγώνας που τα είχε όλα! Ξεκίνησε σε στεγνή πίστα, ενώ η βροχή έφερε τα πάνω κάτω με τους μηχανικούς να ετοιμάζουν γρήγορα τις «βρόχινες» μοτοσυκλέτες των οδηγών τους. Η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα, η στρατηγική και οι τακτικές έπαιξαν το ρόλο τους και ανέδειξαν τον Jorge Lorenzo ως το μεγάλο νικητή!

Ο αναβάτης που είχε κερδίσει και το 700ο Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας, μπήκε στο grid έχοντας επιλέξει – σε αντίθεση με τους αντιπάλους του στην Honda – το πιο μαλακό πίσω ελαστικό. Ο ρυθμός του Lorenzo εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο, όσο η πίστα ήταν στεγνή και μπορούσε να ακολουθήσει τον Marc Marqeuz και να κρατά πίσω του τον Dani Pedrosa!

Όλα αυτά μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες βροχής μέσα στην πίστα, με τη λευκή σημαία να κυματίζει και να δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να αλλάξουν στις μοτοσυκλέτες με τα βρόχινα ελαστικά και τις βρόχινες ρυθμίσεις. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας! Ο Lorenzo είχε χάσει την επαφή του από τις δυο Honda, η διαφορά του είχε ξεπεράσει το ένα δευτερόλεπτο και αποφάσισε να μπει στα pits έχοντας κατά νου να παλέψει για την 3η ή 4η θέση.

Αυτή η απόφασή του έμελλε να του χαρίσει μια σπουδαία νίκη, την πρώτη του για τη φετινή σεζόν, τη δεύτερη συνεχόμενη για την Movistar Yamaha και την πρώτη νίκη του κατασκευαστή στην πίστα της Aragon! Οι Marquez και Pedrosa συνέχιζαν μέσα στην πίστα, την ώρα που βροχή δυνάμωνε και ο πρώτος που την «πλήρωσε» ήταν ο Pedrosa!

Ο Ισπανός έχασε το μπροστινό στα φρένα κι έπεσε, γκρεμίζοντας παράλληλα και τις ελπίδες του για να πάρει τη ρεβάνς από τον Marquez για το περσινό περιστατικό στην ίδια πίστα. Ούτε όμως και ο Marquez κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος. Ο 21χρονος ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την 15η θέση στο Misano και η στρατηγική που ακολούθησε δεν του βγήκε.

Μόλις τρεις γύροι απέμειναν για το τέλος του αγώνα και ο Marquez έκρινε ότι θα μπορούσε να τους ολοκληρώσει και να πάρει τη νίκη. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα θα ακολουθούσε τη μοίρα του Dani Pedrosa, πληρώνοντας και αυτός την απόφασή του να μην μπει στα pits και να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πτώση-λάθος του Ισπανού, ο οποίος πάντως κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία!

Αυτό το κατάφερε διότι αφενός ο Dani Pedrosa τερμάτισε 14ος και μια θέση πίσω του, αφετέρου διότι στον αγώνα σήμερα έπεσε και ο Valentino Rossi! Στον τέταρτο μόλις γύρο του αγώνα, ο Ιταλός σούπερ σταρ ανοίχτηκε και πέρασε από ένα βρεγμένο σημείο της πίστας (στο γρασίδι) για να ακολουθήσει μια σφοδρή πτώση! Ο Ιταλός βγήκε από την πίστα με φορείο και μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Alcaniz για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και ακτινογραφίες στο κεφάλι, καθώς εκεί φαίνεται να χτύπησε μετά τη σφοδρή του πτώση.

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τον Aleix Espargaro, τον Ισπανό αναβάτη της Forward Racing που χάρισε το πρώτο βάθρο στην ομάδα του, πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του κι έγραψε ιστορία όντας η πρώτη OPEN μοτοσυκλέτα που καταφέρνει να πάει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις ενός αγώνα!

Ο Ισπανός σαφώς εκμεταλλεύτηκε και τις πτώσεις των μπροστά του για να ανέβει μέχρι τη δεύτερη θέση, ωστόσο αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την εκπληκτική του παρουσία και την ψυχραιμία που επέδειξε, αλλάζοντας γρήγορα στη βρόχινη μοτοσυκλέτα του. Στο τέλος, χρειάστηκε να δώσει μια τρομερή μάχη με τον Cal Crutchlow για τη δεύτερη θέση, μάχη που κρίθηκε υπέρ του για μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο Βρετανός επαναλάμβανε στις δηλώσεις του ότι δεν τα έχει παρατήσει πάνω στη μοτοσυκλέτα του, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Ducati, που επέλεξε να μην τον προμηθεύσει με την GP14.2 στο συγκεκριμένο γύρο. Το ντεμπούτο της συγκεκριμένης έκδοσης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, καθώς τόσο ο Andrea Iannone όσο και ο Andrea Dovizioso δεν απέφυγαν τις πτώσεις!

Ένας συγκλονιστικός αγώνας στην Aragon, με νικητή – κόντρα σε όλες τις προβλέψεις – τον Jorge Lorenzo που ξεπέρασε τις δυσκολίες που είχε όλο το Σ/Κ για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη, παρέα με τον Ramon Forcada, τον αρχιμηχανικό του με τον οποίο θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν!

Επόμενο άρθρο »

Νεότερα για την κατάσταση του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: Δεύτερη φετινή νίκη για Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα