• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είπαν για τη μετακίνηση του Miller στο MotoGP!
Rossi: «Μίλησα μαζί του κι έτσι ήθελε να γίνει»
Νέα 25/09/2014 - 22:47

Ο Jack Miller ήταν το κεντρικό πρόσωπο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην πίστα της Aragon σήμερα, μερικές ώρες πριν την έναρξη των πρώτων ΕΔ του 14ου Γύρου.

Ο Αυστραλός θα είναι 20 χρονών όταν θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος κι ένα μήνα μεγαλύτερος από τον rookie πέρυσι Marc Marquez. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής πάντως, είχε περάσει δυο χρόνια στην Moto2.

«Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στο πρώτο τεστ, στη Βαλένθια, διότι το βήμα που κάνει είναι πραγματικά μεγάλο», σχολίασε ο Marquez. «Όταν ήμουν στα 125, δεν ένοιωθα έτοιμος ώστε να πάω κατευθείαν στο MotoGP κι έμεινα δυο χρονιές στη Moto2. Θα δούμε αν θα δουλέψει για τον ίδιο η απευθείας άνοδος, ή αν θα δυσκολευτεί. Σίγουρα θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά έχει αρκετό ταλέντο».

Αυτής της γνώμης ήταν και ο Dani Pedrosa: «Οπωσδήποτε η ιπποδύναμη είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά βλέποντάς τον μπορείς να διακρίνεις ότι μπορεί να διαχειριστεί πολλές και διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Ναι, θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα ελαστικά, στο βάρος και στη δύναμη. Αλλά θα έχει χρόνο πριν τον πρώτο αγώνα και μπορεί να κάνει μια καλή σεζόν».

Ο Miller δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι έχει χρόνο μπροστά του και τα πρώτα δυο χρόνια θα λειτουργήσουν ως σχολείο για τον νεαρό Αυστραλό στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο ο Valentino Rossi τον προειδοποίησε:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Jack , θα είναι να πάρει το χρόνο του στη μεγάλη κατηγορία και να μην βιαστεί. Είναι πολύ εύκολο άλλωστε να πεις, οκ, έχω χρόνο μπροστά μου. Μέσα στην πίστα όμως θέλεις πάντα να είσαι στην κορυφή και δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων σου», σχολίασε ο Vale.

«Το βήμα που κάνει είναι πολύ μεγάλο. Νομίζω ότι είναι πολύ γενναίος μόνο και μόνο που το δοκιμάζει. Μίλησα μαζί του κι έτσι θέλει να το κάνει και αυτό είναι που έχει σημασία. Η μοτοσυκλέτα θα είναι εντελώς διαφορετική... η ταχύτητα, τα φρένα, τα ελαστικά. Πρέπει να φανεί έξυπνος, να είναι χαμηλών τόνων και να μαθαίνει βήμα-βήμα. Μετά το δεύτερο μισό της σεζόν, νομίζω ότι θα μπορεί να χτυπάει καλά αποτελέσματα».

Τέλος, ο Andrea Iannone πρόσθεσε:«Με εξέπληξε λίγο αυτό. Νομίζω ότι το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο. Δεν ήμουν στην Moto3, αλλά θυμάμαι ότι τα 125 ήταν πολύ διαφορετικά από το MotoGP. Δεν ξέρω όμως... ο Jack είναι δυνατός οδηγός και πιστεύω ότι με τον καιρό θα πηγαίνει πολύ γρήγορα».

Επόμενο άρθρο »

Με Ducati ο Barbera στην Aragon!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Miller μιλά για το MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα