• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Άξιζε το ρίσκο για Lorenzo!
Έκανε καλά που φόρεσε το σκληρό μπροστινο
Νέα 22/09/2014 - 01:58

Ο Team Manager από την πλευρά της ομάδας του Jorge Lorenzo, Wilco Zeelenberg, δηλώνει ότι άξιζε το ρίσκο που πήρε ο Ισπανός αναβάτης στο Misano, όταν και - μόνος αυτός - φόρεσε το σκληρό μπροστινό ελαστικό της Bridgestone.

Θυμίζουμε ότι ο Lorenzo είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ελαστικό και στις ΕΔ4, όταν σε θερμοκρασίες περίπου ίδιες με αυτές του αγώνα, είχε πολύ καλή αίσθηση. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν την Κυριακή, όταν ξεκίνησε δυνατά στους πρώτους γύρους, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Valentino Rossi.

«Με το μπροστινό σκληρό ήταν που είχε κερδίσει πέρυσι. Ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός και δεν είχαμε κάτι να χάσουμε, έτσι αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε τέταρτοι στο Πρωτάθλημα κι έτσι δεν κερδίζουμε ή χάνουμε κάτι. Ένοιωθε καλά όμως και πίστεψε ότι θα του έδινε ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν δούλεψε», σχολίασε ο Zeelenberg.

«Ο Valentino είχε πολύ καλό ρυθμό και όταν έβαλαν και οι δυο το μαλακό, ήταν πιο γρήγορος από τον Jorge κι έτσι του άξιζε η νίκη περισσότερο απ’ ότι σ’ εμάς. Στις ΕΔ4 είχε τρομερή αίσθηση με το σκληρό, αλλά προφανώς δεν είχε την ίδια αίσθηση στον αγώνα», πρόσθεσε.

Ο Masao Azuma της Bridgestone, είπε κι αυτός τη γνώμη του για το μπροστινό ελαστικό του Lorenzo.

«Το μπροστινό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο οδηγός πρέπει να του έχει εμπιστοσύνη για να είναι γρήγορος. Μπορείς να ανεχτείς κάποια γλιστρήματα και ταλαντώσεις στο πίσω ελαστικό, αλλά για το μπροστά πρέπει να έχεις 100% καλή αίσθηση».

«Στην τελική λοιπόν, το μπροστινό έχει να κάνει με τον αναβάτη και με το πως νοιώθει αυτός καλά. Ο Jorge ήταν ο μόνος στο Misano που είχε καλή αίσθηση με το σκληρό μπροστά. Στον αγώνα είχε τον τρίτο ταχύτερο γύρο και ήταν σταθερός στους γύρους του, πράγμα που αποδεικνύει ότι το σκληρό ήταν καλή επιλογή».

Επόμενο άρθρο »

Κρατά τον Forcada ο Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Συνεχίζει στην Calvo ο I.Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα