• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεταγραφικός «πυρετός»: Μέρος 2ο
Τι γίνεται στο στρατόπεδο της Ducati;
Νέα 09/07/2014 - 11:14

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει - όσον αφορά στα μεταγραφικά - και η περίπτωση της Ducati, αν κι εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει ως έχει το δίδυμο του εργοστασίου.

 

Η Ducati θέλει να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Andrea Dovizioso και για τα επόμενα δυο χρόνια, ενώ ο Cal Crutchlow είχε υπογράψει πέρυσι διετές συμβόλαιο με τους κόκκινους, βάζοντας όμως συγκεκριμένη ρήτρα που του επιτρέπει να αποχωρήσει μετά το πέρας του πρώτου χρόνου.

 

Τα ονόματα και των δυο έχουν ακουστεί για την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, αν και μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε μεγάλο ρίσκο. Η μοτοσυκλέτα της Suzuki δεν έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία της στα τεστ που έχει συμμετάσχει, αν κι εδώ μπορεί κάποιος να ανταπαντήσει ότι δεδομένου ότι ο De Puniet δεν αγωνίζεται φέτος, είναι δύσκολο να εξακριβώσει κανείς τον πραγματικό ρυθμό της XRH-1.

 

Η κατάσταση για τους δυο ομόσταυλους δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς και η παραμονή στην ομάδα των κόκκινων αποτελεί ρίσκο, ένα ρίσκο που ήδη πήραν όταν υπέγραψαν για πρώτη φορά τα αρχικά τους συμβόλαια. Από τότε και ειδικά με την έλευση DallIgna, η μοτοσυκλέτα - στα πιο έμπειρα χέρια του Dovi - έχει δείξει σημάδια βελτίωσης, αν και το μεγάλο πρόβλημα της υποστροφής παραμένει.

 

Η GP15 - η εξέλιξη της οποίας έχει ξεκινήσει ήδη - θα είναι πολύ καλύτερη και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα έχει εξαφανιστεί το χρόνιο πρόβλημα της Desmosedici. Ωστόσο η μοτοσυκλέτα αυτή - την οποία δημιουργεί από το μηδέν ο DallIgna - θα είναι έτοιμη μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, σ’ ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δυο οδηγοί θα έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους.

 

Οι οιωνοί πάντως δείχνουν καλοί και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Andrea Dovizioso είναι έτοιμος να ανανεώσει για άλλα δυο χρόνια με τους κόκκινους, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά το ρίσκο θα του βγει! Ο Ιταλός έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του DallIgna - άλλωστε αυτός έχει δει εμπράκτως τις επιτυχημένες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα - ενώ και η Ducati επιθυμεί την επέκταση του συμβολαίου του.

 

Τα αποτελέσματά του είναι καλά, έχει καταφέρει να πάρει δυο βάθρα - όσα και ο Lorenzo παρεμπιπτόντως - ενώ στο Assen πήρε τη δεύτερη θέση, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της Ducati τα τελευταία χρόνια, μετά τη δεύτερη θέση του Rossi στο Misano το 2012. Τέλος, έχει καταφέρει να μειώσει στο μισό τη διαφορά του από την κορυφή.

 

Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα για τον Crutchlow, οι επιλογές του οποίου είναι λιγοστές. Αφενός δεν μπορεί να επιστρέψει στην Yamaha, αφετέρου και η Honda φαίνεται να κλείνει την πόρτα (βλ. εδώ) στον Βρετανό άσο, ο οποίος ενδεχομένως να πέφτει θύμα της ίδιας του της αρνητικής συμπεριφοράς.

 

Μετά τη δύσκολη χρονιά που διανύει, ο Cal συνεχώς παραπονιέται - πότε για τη μοτοσυκλέτα, πότε για τα ελαστικά, πότε για το διαφορετικό του στυλ που δεν ταιριάζει στην Desmosedici κτλ - και δείχνει σαν να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την ηγεσία της Ducati και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι ίδιοι αποφασίσουν να σπάσουν το συμβόλαιο του Βρετανού!

 

Έτσι, η μόνη αξιόλογη επιλογή για τον Crutchlow - όπως και για πολλούς άλλους, με δεδομένο ότι στην τελική μιλάμε για εργοστάσιο - είναι η Suzuki, εκτός κι αν το πάρει απόφαση για την κατάσταση στους κόκκινους και στρωθεί στη δουλειά, επιλέγοντας να κάνει λιγότερες δηλώσεις προς τα έξω. Η καλύτερη επιλογή, από πολλές απόψεις (προσωπικού, εξέλιξης, οικονομικών κτλ) παραμένει η Ducati, ωστόσο τα πολλά προβλήματα και η έλλειψη εμπιστοσύνης στη τωρινή του μοτοσυκλέτα, είναι αρκετά ισχυρά κίνητρα για να τον μεταπείσουν και να αλλάξει στρατόπεδο.

 

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος, για τις τελευταίες εξελίξεις σε Honda και Yamaha!

 

Επόμενο άρθρο »

Ανανέωσε ο Pedrosa με το HRC!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ο Dani πολύ δυνατός στο Sachsenring!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα