• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Misano: Νίκη για Sykes στο 1ο σκέλος!
Ξεπέρασε τον τραυματισμό του, το 1-2 έκανε η Kawasaki!
Νέα 22/06/2014 - 14:45

Ο Tom Sykes διεύρυνε τη διαφορά του από τους διώκτες του στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, καθώς ξεπερνώντας τον τραυματισμό του στο χέρι (από την πτώση της Μαλαισίας), πήρε μια επιβλητική νίκη στο πρώτο σκέλος στο Misano!

 

Ξεκινώντας από την pole position, μετά τον εκπληκτικό του χρόνο χτες, ο Sykes προηγούνταν λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και σταδιακά αύξανε το προβάδισμά του από τον δεύτερο Loris Baz, καθώς το δίδυμο της Kawasaki ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, στον πρώτο αγώνα.

 

Ένα αποτέλεσμα που οπωσδήποτε χαροποίησε τον Βρετανό, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις έχει ξεκινήσει από την pole στην ιταλική πίστα του Misano, αλλά στους αγώνες δεν κατάφερνε να ανεβεί ούτε καν στο βάθρο!

 

Δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Toni Elias, αλλά γρήγορα ο Loris Baz εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση, με το δίδυμο της Kawasaki να ξεμακραίνει και τους υπόλοιπους πίσω τους να αναλώνονται σε μεταξύ τους μάχες.

 

Το ενδιαφέρον στις πρώτες θέσεις, ήταν αν ο Sykes - ο οποίος στην αρχή έκανε φοβερούς γύρους στην προσπάθειά του να κάνει διαφορά από τον διώκτη του - θα κατάφερνε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο μέχρι τέλους, εξαιτίας του τραυματισμένου του χεριού.

 

Όπως αποδείχτηκε ο Sykes δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα και αφού ξεμπέρδεψε και με την τελευταία απόπειρα του ομόσταυλού του να πάρει το προβάδισμα (στα μισά του αγώνα), από το δεύτερο μισό και μέχρι τέλος έκανε άνετο αγώνα. Αφήνοντας πάνω από πέντε δευτερόλεπτα πίσω του τον Baz, ο Sykes πήρε την 5η του φετινή νίκη.

 

Έτσι, ο Βρετανός κατάφερε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, μετά τους 0 βαθμούς που πήρε στο πρώτο σκέλος της Μαλαισίας, όταν τον έριξε ο Loris Baz. Πλέον ο Sykes είναι 27 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Guintoli, ο οποίος ήταν πέμπτος στον πρώτο αγώνα του Misano.

 

Ο Marco Melandri κατάφερε να ανακάμψει από ένα λάθος που τον έριξε ως και την όγδοη θέση στην αρχή του αγώνα, για να τερματίσει τελικά πάνω στο βάθρο, αρκετά πίσω από τους δυο οδηγούς της Kawasaki. Ο Chaz Davies προσπάθησε προς το τέλος να απειλήσει τον Ιταλό αναβάτη της Aprilia, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Davies πήρε την τέταρτη θέση.

 

Ο Guintoli εν τω μεταξύ, είχε καταφέρει να ανέβει ως και την τρίτη θέση αρχικά, όμως δεν είχε απάντηση στην επιθετικότητα των Melandri και Davies κι έκανε μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση. Ο Elias ξεκίνησε με υπέρμετρο ενθουσιασμό και στους πρώτους γύρους ήταν δυνατός, αλλά και απρόσεχτος, ανοίγοντας αρκετές φορές τη γραμμή του. Στο τέλος πήρε την έκτη θέση.

 

Όπως ακριβώς στα ελεύθερα και στην Superpole, οι Honda και οι Suzuki δεν είχαν ό,τι χρειαζόταν για να παλέψουν με τους υπόλοιπους, αν και ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση από έναν απογοητευτικό (και πάλι) στον αγώνα Giugliano. Ο τελευταίος μάλιστα είχε ξεκινήσει από την πρώτη σειρά, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση.

 

Ο Eugene Laverty ήταν ένατος, ενώ ο ομόσταυλός του - Alex Lowes - έπεσε μπροστά του στα μισά του αγώνα. Ο Leon Haslam ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Για μια ακόμη φορά ο David Salom απέδειξε ότι μεταμορφώνεται στον αγώνα και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της καλύτερης EVO μοτοσυκλέτας, στην 11η θέση.

 

Έτσι, ο Ισπανός κατάφερε να ξεπεράσει τον εξαιρετικό στην Superpole Niccolo Canepa και να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία των EVO. Ο Claudio Corti πήρε πολύτιμους βαθμούς για την MV Agusta, ενώ ο Sylvain Barrier (15ος) και ο Ivan Goi (14ος) πήραν τους πρώτους τους βαθμούς.

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Misano: Νέο διπλό για τον Sykes!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Misano: Ρεκόρ και pole για Sykes!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα