• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Πλησιάζουμε...!
Στο να κερδίσουμε τον Marc Marquez!
Νέα 17/06/2014 - 10:50

Ο Valentino Rossi πιστεύει ότι πλησιάζει η ώρα που θα σταματήσει το σερί του απόλυτου κυρίαρχου των εφτά πρώτων αγώνων, Marc Marquez! Ο Ιταλός σούπερ σταρ παραδέχτηκε μετά το τέλος των δοκιμών στην Καταλονία ότι ο Ισπανός είναι για την ώρα ανίκητος, ωστόσο πιστεύει ότι πλησιάζει η ώρα που θα τον κερδίσουν μέσα στην πίστα!

 

«Στον αγώνα για μένα ο Dani ήταν λίγο πιο γρήγορος από τον Marc, αλλά και πάλι κατάφερε να κερδίσει κάτι που σημαίνει ότι είναι ανίκητος κι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Ο Marc είναι πάντα γρήγορος, αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, διότι ο Pedrosa ήταν λίγο πιο γρήγορος σε δυο-τρία σημεία», σχολίασε ο Vale.

 

«Πάντως ο Marc ήταν πολύ δυνατός στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και είναι πολύ γενναίος και αποφασισμένος απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Όλοι στον τελευταίο γύρο είχαν διαφορετική στρατηγική και πιστεύω ότι το καλό με τον Marc είναι ότι αντιδρά ταχύτατα σε κάθε κατάσταση, στα λάθη, σε διαφορετικά προβλήματα και γι’ αυτό είναι δύσκολο να τον κερδίσεις. Όμως δεν είμαστε μακριά...!»

 

Στο χτεσινό τεστ, τόσο ο Rossi όσο και ο Lorenzo δοκίμασαν τη νέα εξάτμιση (Akrapovic), το νέο κινητήρα του 2015 και το νέο μπροστινό που έφερε η Bridgestone. «Είχαμε κάποια σημαντικά πράγματα να δοκιμάσουμε και προτεραιότητα δόθηκε στο νέο σύστημα εξάτμισης, διότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε από τον επόμενο αγώνα. Δεν ήταν μεγάλη η διαφορά, αλλά δεν ήταν και άσχημο. Θα αποφασίσουμε αν θα το έχουμε στο Assen».

 

«Κάναμε και δουλειά για του χρόνου, καθώς είχαμε το νέο μοτέρ, που είναι καλό και με περισσότερη ιπποδύναμη. Όμως η μοτοσυκλέτα έγινε και λίγο πιο δύσκολη να την ελέγξεις. Έχουμε περισσότερη δύναμη ψηλά, αλλά όταν ανοίγεις τέρμα το γκάζι η μοτοσυκλέτα κουνιέται πιο πολύ. Έτσι υπάρχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά πρέπει να παλέψεις περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα».

 

«Δοκιμάσαμε κάτι με το φρένο του κινητήρα, αλλά και το νέο μπροστινό της Bridgestone, το οποίο είναι καλό. Αυτό είναι σημαντικό, διότι όταν κάνει ζέστη πρέπει αν χρησιμοποιούμε το “34” που είναι δύσκολο και αυτό που δοκιμάσαμε θα το αντικαταστήσει».

 

Τέλος, ο Valentino Rossi επανέλαβε ότι ελπίζει η συμφωνία με την Yamaha να ανακοινωθεί σύντομα: «Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ελπίζω όλα να έχουν τακτοποιηθεί και να υπογράψουμε το συμβόλαιο. Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη και είμαστε όλοι, λίγο-πολύ, ευχαριστημένοι».

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δύσκολο να μιλήσεις για την Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Οι Τίτλοι μετρούν περισσότερο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα