• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στον έβδομο ουρανό ο Marquez!
«Πολύ δύσκολος αγώνας, περισσότερο απ’ ότι στο Mugello!»
Νέα 15/06/2014 - 22:33

Ο Marc Marquez κατάφερε να πάρει την έβδομη συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας σε έναν καταπληκτικό αγώνα που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμα!

 

Ίσως το highlight του αγώνα να ήταν η προσπάθεια του συγκλονιστικού Dani Pedrosa να περάσει τον ομόσταυλό του στα τελευταία λεπτά, όταν ο μπροστινός τροχός του ακούμπησε τον πίσω τροχό του Marquez! Ευτυχώς και οι δυο τους έμειναν όρθιοι, χωρίς να έχουμε πτώση!

 

«Ένοιωσα την επαφή στο πίσω μέρος, αλλά στον τελευταίο γύρο όλοι πιέζουν και είναι φυσιολογικό να έχουμε επαφές», δήλωσε ο Marquez χωρίς να δώσει περαιτέρω συνέχεια σ’ ένα αγωνιστικό μεν συμβάν, που θα μπορούσε όμως να πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις.

 

«Σήμερα ο αγώνας ήταν πραγματικά πολύ, πολύ σκληρός. Περισσότερο απ’ ότι στο Mugello και ειδικά στους τελευταίους γύρους. Μπορούσα να ακολουθήσω τον Valentino, αλλά ήξερα ότι ήμουν στο όριο και ανοιγόμουν αρκετά γιατί δεν ήθελα να διακινδυνεύσω με άλλους αναβάτες κι έχανα έτσι χρόνο».

 

«Επανήλθα όμως πιο δυνατός και στους τελευταίους γύρους δώσαμε μια πραγματικά ωραία μάχη με τον Dani και τον Valentino. Μαζί μας, αν και πιο πίσω, ήταν και ο Jorge. Ειδικά όμως με τον Dani, ήταν πολύ ωραία! Είμαι πολύ χαρούμενος όμως που πήρα τους 25 βαθμούς μέσα στην πατρίδα μου», πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια εξήγησε το περιστατικό με την κίτρινη σημαία και το σήκωμα του χεριού του, που μπέρδεψε τους θεατές καθώς πίστευαν ότι έγινε λόγω της βροχής που είχε αρχίσει να πέφτει σποραδικά.

 

«Πέρασα τον Valentino, αλλά μετά είδα ότι ένας αναβάτης ήταν κάτω και είδα την κίτρινη σημαία. Σκέφτηκα ότι μάλλον τον πέρασα στην κίτρινη σημαία και ανοίχτηκα, αφήνοντάς τον να με περάσει», εξήγησε ο Marquez, ο οποίος ήταν πολύ χαρούμενος και για τη νίκη του μικρού του αδερφού στην Moto3. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα, στην 65χρονη ιστορία του MotoGP, που δυο αδέρφια κερδίζουν την ίδια ημέρα!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος και λόγω του ότι ο αδερφός μου έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα. Υπήρξε απογοήτευση μετά το Mugello, αλλά εδώ έκανε φανταστικό αγώνα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν. Εξαιτίας μάλιστα της νίκης του, ένοιωθα περισσότερη πίεση κι εγώ!»

 

Μιλώντας για την ευκαιρία που έχει να κάνει το οχτώ στα οχτώ στο Assen της Ολλανδίας, στον επόμενο γύρο, ο Marquez αποκρίθηκε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παλέψουμε για τη νίκη φυσικά. Ωστόσο πέρυσι οι Yamaha ήταν πολύ, πολύ δυνατές».

 

«Η πίστα ταιριάζει αρκετά στον Valentino και στον Jorge, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να στήσουμε τη μοτοσυκλέτα έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία και να παλέψουμε πάλι».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο καλύτερος αγώνας της σεζόν!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα