• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Moto3: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez!
Νίκησε με τη μεγαλύτερη διαφορά φέτος στην Moto3!
Νέα 15/06/2014 - 18:02

Στο 35ο του Grand Prix, μέσα στην πατρίδα του και ξεκινώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του από την pole position, ο Alex Marquez κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στην κατηγορία, μετά την περσινή του επιτυχία στο Motegi της Ιαπωνίας.

 

Παράλληλα, ο Ισπανός - που σκόρπισε χαρά κι ενθουσιασμό στις κερκίδες με την εμφάνισή του - αφήνοντας πίσω του για 3,2δ τον δεύτερο, έγινε ο αναβάτης που παίρνει την πιο εύκολη νίκη στην κατηγορία, μιας και μέχρι σήμερα, το άθροισμα των διαφορών ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο και στους έξι προηγούμενο αγώνες, δεν ξεπερνούσε το 0,650!!

 

Συγκλονιστική ήταν η μάχη για τη δεύτερη θέση, με τον εξαιρετικό Enea Bastianini να κάνει φοβερό αγώνα και να κατακτά το πρώτο του βάθρο σε ηλικία 16 ετών και μόλις στον έβδομο αγώνα που δίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο Efren Vazquez επέστρεψε στο βάθρο - μετά την απογοήτευση της άκυρης εκκίνησης στο Mugello - κατακτώντας την τρίτη θέση σήμερα.

 

Ο Jack Miller έβλεπε το προβάδισμά του στη βαθμολογία να απειλείτα, ωστόσο στα τελευταία λεπτά έκανε έξυπνο αγώνα και κατάφερε να σκαρφαλώσει πολύ γρήγορα από την όγδοη στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον οδηγό που απειλούσε να του πάρει την πρωτοπορία!

 

Αυτός, ο Romano Fenati δηλαδή, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην πέμπτη θέση όντας δυνατός σε όλο σχεδόν τον αγώνα, κάνοντας όμως το λάθος που του στοίχισε μια θέση στο βάθρο στα τελευταία λεπτά. Πολύ καλός ο Brad Binder, στην έκτη θέση, με τον Isaac Vinales να ακολουθεί μπροστά από τον Niklas Ajo.

 

Ο τελευταίος έκανε το σώσιμο της δεκαετίας! Στον τελευταίο γύρο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και καθώς ανοιγόταν και η πτώση φαινόταν αναπόφευκτη, με κάποιον τρόπο κατάφερε να μείνει πάνω έστω κι αν τα πόδια του βγήκαν τελείως εκτός και κρατιόταν μόνο με τα χέρια από το τιμόνι!!

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι John McPhee και Francesco Bagnaia. Ο Θανάσης Σίσσης κέρδισε θέσεις από την 27η που ξεκίνησε και τερμάτισε 18ος, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειές του για να πάρει τους πρώτους του βαθμούς φέτος στο Πρωτάθλημα.

 

Δείτε στα συνοδευτικά μας αρχεία τα αποτελέσματα του αγώνα και τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Στον έβδομο ουρανό ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Νίκησε ο Marquez, εντυπωσίασε ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα