• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Νίκησε ο Marquez, εντυπωσίασε ο Pedrosa!
Φανταστικός αγώνας μέχρι το τέλος, στο βάθρο και ο Rossi!
Νέα 15/06/2014 - 17:12

Για δεύτερο συνεχόμενο γύρο, η μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μας χάρισε τις περισσότερες συγκινήσεις, σε έναν μαγικό αγώνα με πολλές προσπεράσεις, με τη βροχή να απειλεί κι έναν δυνατό Dani Pedrosa να κλέβει την παράσταση!

 

Ο Ισπανός της Repsol Honda ήταν πολύ δυνατός σήμερα και ειδικά μετά το δεύτερο μισό του αγώνα άρχισε να πλησιάζει τους μπροστά, για να δώσει στο τέλος μια χορταστική μάχη με τον ομόσταυλό του! Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Dani δεν έκανε πίσω, απαντώντας στις επιθετικές ενέργειες του αντιπάλου του!

 

Στο τέλος όμως και καθώς πήγαινε να κάνει μια απίθανη προσπέραση, ακούμπησε τον πίσω τροχό του Marquez και ανοίχτηκε, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον Valentino Rossi που ακολουθούσε. Ο Ιταλός οδήγησε για μεγάλο διάστημα το σημερινό αγώνα, αλλά στο τέλος - όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε - δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους δυο Ισπανούς μπροστά.

 

Ο Ιταλός ήταν ο πρωταγωνιστής κι ενός περίεργου περιστατικού, καθώς όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, το δίδυμο της Repsol Honda σήκωσαν τα χέρια τους. Όλοι πίστεψαν ότι το έκαναν εξαιτίας της βροχής, ωστόσο όπως φάνηκε αργότερα οι δυο τους έπρεπε να αφήσουν τον Rossi να περάσει μπροστά, επειδή προσπέρασαν όταν κυμάτιζε η κίτρινη σημαία.

 

Τελικά βροχή έμεινε μακριά - τουλάχιστον για τη διάρκεια του αγώνα - και ο Marc Marquez ήταν αυτός που πανηγύρισε την πιο δύσκολη νίκη του μέχρι σήμερα στο Πρωτάθλημα! Ο Ισπανός χάρισε παράλληλα την 100η νίκη στην Honda (στην 4χρονη εποχή του MotoGP), ενώ έγινε και ο πρώτος οδηγός - μετά τον Valentino Rossi το 2002 - που κερδίζει εφτά συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία!

 

Παράλληλα, με τη νίκη που πέτυχε ο μικρός του αδερφός στην Moto3, τα αδέρφια Marquez έγραψαν ιστορία στα 65 χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μιας και είναι η πρώτη φορά που δυο αδέρφια επικρατούν σε δυο διαφορετικές κατηγορίες το ίδιο Σ/Κ!

 

Στο βάθρο όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι. Ο Marquez για την έβδομη συνεχόμενη νίκη του, σε μια πίστα όπου δυσκολευόταν κι έκανε αρκετά λάθη που δεν του στοίχισαν στο τέλος, ο Pedrosa για την καταπληκτική του εμφάνιση στο σημερινό αγώνα και ο Valentino Rossi που πήρε το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του φέτος (5ο συνολικά).

 

Ο Jorge Lorenzo ακολούθησε για λίγο τους τρεις μπροστά και μπήκε και πάλι στο παιχνίδι όταν έγινε το περιστατικό με την κίτρινη σημαία, ωστόσο ήταν φανερό από την αρχή ότι δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους αντιπάλους του. Μια απογοητευτική παρουσία για τον περσινό νικητή της Βαρκελώνης.

 

Ο Stefan Bradl, παρά το λάθος και το άνοιγμα της γραμμής του στην αρχή του αγώνα, κατάφερε να μείνει σταθερός στην πέμπτη θέση κάνοντας έναν καλό (και μοναχικό) αγώνα, παίρνοντας τα πάνω του μετά την απογοήτευση και την εγκατάλειψη (ελέω... Crutchlow) στον προηγούμενο αγώνα.

 

Ο Aleix Espargaro έκανε κι αυτός μοναχικό αγώνα στην έκτη θέση, ενώ πολύ ωραία ήταν και η μάχη για την έβδομη θέση, με νικητή - για μόλις 48 χιλιοστά - τον Pol Espargaro, που επικράτησε του Andrea Dovizioso που ήταν και η καλύτερη Ducati σήμερα. Οι Iannone και ο Bradley Smith έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Δείτε την τελική κατάταξη του έβδομου αγώνα και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto3: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Πολλά ρίσκα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα