• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Donington: Βρεγμένη pole για τον Giugliano!
Κέρδισε για ένα δέκατο τον Haslam, παρά την πτώση του!
Νέα 24/05/2014 - 22:40

Ο Davide Giugliano έγινε ο πέμπτος διαφορετικός οδηγός που εξασφαλίζει την pole position τη φετινή αγωνιστική σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK!

 

Τα τρία πρώτα ελεύθερα χτες, στο στεγνό, διαδέχτηκαν τα δυο σκέλη της Superpole στο βρεγμένο, όπου και είχαμε πολλές πτώσεις και εξόδους! Στα τελευταία λεπτά της SP2 και με μερικούς γρήγορους γύρους, ο Giugliano κατάφερε να κερδίσει ένα εξαιρετικό Leon Haslam!

 

Ο τελευταίος ήταν καταπληκτικός και μετά από πολύ καιρό ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, καθώς συνεχώς ήταν κοντά στις πρώτες θέσεις. Στο τέλος, το 1:44.903δ του Giugliano του στέρησε - για ένα μόλις δέκατο - την pole position στους αυριανούς αγώνες. Παρά ταύτα, η δεύτερη θέση αποτελεί και την καλύτερη που έχει πετύχει από τότε που πήγε στην Pata Honda το 2013!

 

Η pole του Giugliano ήρθε παρά την πτώση του στα τελευταία κυριολεκτικά δευτερόλεπτα και είναι η δεύτερη για την Ducati στο βρεγμένο, μετά από αυτή του Badovini στο Nurburgring πέρυσι.

 

Ο Melandri είναι ο τελευταίος που θα πάρει θέση στην πρώτη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, με τον Ιταλό να κατεβάζει σταδιακά τους χρόνους του, καθώς αποκτούσε περισσότερη εμπιστοσύνη στη βρεγμένη πίστα.

 

Προς στιγμή όλα έδειχναν ότι η pole θα «παιζόταν» ανάμεσα στους Alex Lowes και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Jonathan Rea! Ωστόσο ο πρώτος δεν κατάφερε να βελτιωθεί στο τέλος κι έμεινε τέταρτος, ενώ ο δεύτερος (8ος) κατέστρεψε τις όποιες ελπίδες του με την πτώση που είχε.

 

Τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του έχασε και ο Sylvain Guintoli, που θα ξεκινήσει από την πέμπτη θέση, μπροστά από τους Loris Baz και Tom Sykes. Το δίδυμο της Kawasaki δεν έδειχνε άνετο στις δύσκολες συνθήκες πίστας, με τον Sykes να δηλώνει μετά το τέλος ότι χρειαζόταν έναν μόλις γύρο για να πετύχει καλύτερο πλασάρισμα.

 

Ο Toni Elias - ο ένας από τους δυο που πέρασαν από την SP1 - έκλεισε την τρίτη σειρά, με την τέταρτη να αποτελείται από τους Eugene Laverty, Chaz Davies και τον καταπληκτικό Ayrton Badovini που απέδειξε την ευχέρειά του στο βρεγμένο και ήταν η καλύτερη EVO μοτοσυκλέτα, έχοντας πάρει την πρόκριση από την SP1! Ο Ιταλός δεν συμμετείχε στην SP2 μετά την πτώση που είχε στο τέλος του πρώτου σκέλους της Superpole.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Έπεσε στις Κατατακτήριες 1 ο Νότης

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Cuzari μιλά για το μέλλον του A.Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα