• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirelli: Όχι στο MotoGP;
Αρνείται τις φήμες ότι αναλαμβάνει στη θέση της Bridgestone!
Νέα 12/05/2014 - 11:46

Η Pirelli έδωσε σαφή ένδειξη ότι δεν θα υποβάλει πρόταση για να αναλάβει την μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ως ο προμηθευτής ελαστικών των καλύτερων οδηγών του κόσμου.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Bridgestone έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ανανεώσει για ένα χρόνο το συμβόλαιό της - μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2015 - και στη συνέχεια θα αποχωρήσει, δίνοντας τη θέση της σε άλλον κατασκευαστή.

 

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα, ήταν και αυτό της Pirelli, με τον κατασκευαστή να έχει ως παρακαταθήκη τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, το οποίο φυσικά έχει περάσει στα χέρια της Dorna, που αποτέλεσε μια ακόμα ένδειξη ότι η συνεργασία Dorna και Pirelli θα επεκτεινόταν και στο MotoGP.

 

Ωστόσο, ο Paul Hembery - Επικεφαλής της Pirelli στο Τμήμα για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό - δήλωσε στο GP της Βαρκελώνης (F1) ότι το MotoGP δεν είναι στα πλάνα τους και ότι προτιμούν να συνεχίσουν αποκλειστικά με το Πρωτάθλημα των Superbikes.

 

"Έχουμε ήδη μια συνεργασία με τα superbikes και η εταιρεία που έχει τα εμπορικά δικαιώματα είναι η ίδια κι έτσι αναπόφευκτα ακουστήκαμε κι εμείς στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο να κάνουμε κάποια κίνηση", δήλωσε.

 

"Το σχετικό τμήμα ερευνά ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά πρέπει να πω ότι σαν εταιρεία είμαστε ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό με τη συνεργασία μας με τα superbikes".

 

Η Michelin είναι και αυτή υποψήφια για να αναλάβει καθήκοντα προμηθευτή στη θέση της Bridgestone. Η πρώτη έχει 26 Τίτλους (500cc/MotoGP) από το 1976 ως το 2006. Το 2007 και το 2008 έχασε τον Τίτλο από την Bridgestone, ενώ την επόμενη χρονιά η τελευταία έγινε μονομάρκα στο Πρωτάθλημα.

 

Επόμενο άρθρο »

Η Honda θέλει Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Petrucci χάνει το Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα