• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez ΕΔ1: Δυνατό ξεκίνημα για A.Espargaro!
Οι fantastic 4 ακολουθούν τον Aleix!
Νέα 02/05/2014 - 15:59

Τέσσερεις Ισπανοί στις πρώτες θέσεις των ΕΔ1, με τον Aleix Espargaro να κυριαρχεί στην πίστα της Jerez, σε μια πίστα που φυσικά τη γνωρίζουν όλοι οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας πάρα πολύ καλά!

 

Ο Ισπανός της NGM Forward πήρε το καλύτερο από το έξτρα μαλακό ελαστικό που φόρεσε τα τελευταία λεπτά κι έκανε δυο γρήγορους γύρους, για να "γράψει" στο δεύτερο 1:39.357δ και να πέσει κάτω από το ρεκόρ πίστας που κρατά από πέρυσι ο Lorenzo με 1:39.565δ.

 

Ο τελευταίος - ανεβασμένος μετά την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα - πήρε τη δεύτερη θέση, με διαφορά λίγο πάνω από τρία δέκατα από τον συμπατριώτη του, ο οποίος οδηγά την προπέρσινη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Marc Marquez στην ασυνήθιστη γι' αυτόν τρίτη θέση, με διαφορά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον Aleix, είναι η καλύτερη Honda αν και ο Dani Pedrosa τον ακολουθεί πολύ κοντά, στα 11 χιλιοστά. Σε ρυθμό όμως, ο Marquez "γύρισε" πέντε φορές στο 1:39, την ώρα που ο Pedrosa είχε έναν γύρο και ο Lorenzo τρεις.

 

Ο Rossi δεν κατάφερε να πέσει το φράγμα του 1:40 κι έμεινε στην πέμπτη θέση, όντας ο τελευταίος με διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Από εκεί και κάτω, από την έκτη μέχρι την 19η θέση, οι διαφορές είναι στα οχτώ δέκατα, σε μια μικρή πίστα όπως είναι η Jerez χωρίς τη μεγάλη ευθεία.

 

Λέγοντας αυτό, τα 1,2δ της Ducati - και του Andrea Dovizioso - από την κορυφή φαντάζουν αρκετά, ενώ πολύ καλή ήταν η παρουσία του Yonny Hernandez, ο οποίος πλησίασε στα 67 χιλιοστά τον Dovi! Ο Andrea Iannone πήρε την 12η θέση, έχοντας όμως μια πτώση που του έκοψε το ρυθμό.

 

Μέτριο το ξεκίνημα για τον Pol Espargaro, μόλις στην 15η θέση κι ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πίσω από τον Bradley Smith. Χαμηλά και ο Scott Redding - στην 19η θέση - ο οποίος είναι για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη πίστα (όπως και ο Pol) με μοτοσυκλέτα MotoGP.

 

Μπροστά από τον Βρετανό του Gresini ο Crutchlow, ο οποίος αξιολογεί περισσότερο την κατάσταση του χεριού του, θέλοντας να εξακριβώσει αν θα καταφέρει να συνεχίσει το Σ/Κ ή θα αναγκαστεί να λείψει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

 

Στις τελικές, ο Dani Pedrosa πλησίασε το δικό του ρεκόρ - 293,5 χλμ/ώρα από πέρυσι - καθώς στην "παγίδα" έγραψε 293,3 χλμ/ώρα στις ΕΔ1.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!      

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3 ΕΔ1: O Vinales πρώτος!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez ΕΔ2: O Marquez τον καλύτερο χρόνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα