• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η πιο γλυκιά μου τρίτη!
"Είναι ίσως η καλύτερη τρίτη θέση της καριέρας μου!"
Νέα 28/04/2014 - 01:48

Ο Jorge Lorenzo περιέγραψε την τρίτη θέση που πήρε στον αγώνα της Αργεντινής, ως "... ενδεχομένως την καλύτερη τρίτη θέση της καριέρας μου!". Ο Jorge ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο εννέα γύρους πριν το τέλος τον πέρασε ο Marquez.

 

"Ήρθα εδώ μετά από δυο λάθη, αλλά πιστεύω ότι η κριτική που δέχτηκα ήταν υπερβολική και δεν μου άξιζε, ειδικά από μερικούς δημοσιογράφους", δήλωσε ο Ισπανός της Movistar Yamaha, ο οποίος στον προτελευταίο γύρο έχασε τη μάχη και με τη δεύτερη Honda του Dani Pedrosa.

 

"Έκανα τα λάθη, είναι αλήθεια, αλλά έχω κάνει και πολλούς καλούς αγώνες κατά το παρελθόν. Σήμερα δείξαμε πάντως ότι ακόμα κι όταν δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, μπορούμε να παλέψουμε μ' αυτά τα δυο παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και όταν έρθει η ώρα μας, θα είμαστε έτοιμοι για νίκες".

 

"Στην εκκίνηση ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στα φώτα, καθώς ακόμα ένα λάθος θα έφερνε περισσότερη κριτική. Πρόσεχα πολύ τα φώτα. Έκανα καλό ξεκίνημα, πέρασα τον Marquez, αλλά δεν απέφυγα το λάθος στην πέντε όπου και φρέναρα πιο αργά".

 

"Βγήκα εκτός, εκεί που γλιστρούσε. Έσωσα την πτώση αλλά έχασα την πρώτη θέση. Ήξερα ότι έπρεπε να τους περάσω και να κρατήσω σταθερό ρυθμό, να παραμείνω πρώτος και συγκεντρωμένος".

 

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν περίμενε να κρατήσει το προβάδισμα στον αγώνα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως δεν περίμενε να δει έναν τόσο δυνατό Dani Pedrosa στο τέλος! Marquez με πέρασε, ήταν πολύ πιο δυνατός. Δεν περίμενα όμως τον Dani, τόσο δυνατό στο τέλος. Προσπάθησα να μείνω δεύτερος, αλλά ήταν αδύνατον! Προτίμησα να μείνω τρίτος και να ολοκληρώσω τον αγώνα", πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια επανέλαβε τις χτεσινές του δηλώσεις, αναφορικά με τους νέους κανονισμούς που επιβάλλουν πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα για όλα τα εργοστάσια (πλην Ducati) και είναι αυτός ο βασικός λόγος - θεωρεί ο Ισπανός - που δεν είναι τόσο ανταγωνιστικός ενάντια στις Honda.

 

"Πιστεύω ότι φέτος είναι πιο δύσκολη χρονιά, εξαιτίας του παγώματος στην εξέλιξη του κινητήρα. Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τον τελευταίο, αλλά μπορούμε να κάνουμε αλλαγές σε ηλεκτρονικά και πλαίσιο. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ προσωπικά, να βελτιώσω το στυλ μου και μαζί με τους μηχανικούς και το στήσιμο της Μ1".

 

"Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε και πιο δυνατοί απ' ότι εδώ. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η μοτοσυκλέτα ακόμα δεν μας αφήνει να φρενάρουμε λίγο πιο αργά και να σταματήσουμε σε σύντομο διάστημα. Επίσης χάνουμε λίγο σε επιτάχυνση και τελική, που θα είναι δύσκολο να βελτιώσουμε (σ.σ. εξαιτίας του παγώματος στην εξέλιξη του μοτέρ).

 

"Λίγο πολύ δηλαδή, χάνουμε εκεί που χάναμε και πέρυσι και λίγο παραπάνω. Τέλος, πιστεύω ότι πρέπει να βελτιώσω και τη φυσική μου κατάσταση, που δεν είναι τέλεια για την ώρα".

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο Bradl μου κόστισε το βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Έχασα στην αρχή, λέει ο Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα