• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Arg: Τρίτη νίκη από τρίτη pole!
Ασταμάτητος ο Marquez, ισοφάρισε το ρεκόρ του Ago!
Νέα 27/04/2014 - 23:32

Ο Marc Marquez γίνεται ο πρώτος αναβάτης - μετά τον Giacomo Agostini το 1971 - που κατορθώνει να κερδίσει τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς, ξεκινώντας από την pole position!

 

Ο Ισπανός του HRC έκανε υπομονετικό αγώνα και οχτώ γύρους πριν από τέλος έκανε την επιβλητική του επίθεση στον Lorenzo που κρατούσε σ' εκείνο το σημείο την πρώτη θέση! Στο τέλος πέρασε τη γραμμή τερματισμού 1,8δ μπροστά από τον Dani Pedrosa, ο οποίος εν τω μεταξύ έφτασε και πέρασε τον συμπατριώτη του.

 

Ο Valentino Rossi δεν απέφυγε το λάθος (άνοιξε τη γραμμή του) και - έχοντας πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια - κατάφερε να ανέβει ως την τέταρτη θέση.

 

Ο Lorenzo ήταν αυτός που έκανε εξαιρετική εκκίνηση από τη δεύτερη θέση της πρώτης σειράς κι έστριψε πρώτος, μπροστά από έναν πολύ δυνατό Andrea Iannone ο οποίος ανέβηκε αμέσως στη δεύτερη θέση ξεκινώντας από την τρίτη σειρά!

 

Στον γεμάτο δράση πρώτο γύρο, ο Alvaro Bautista έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και τέθηκε νοκ άουτ, με τον Pedrosa στις μπροστά θέσεις να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Lorenzo και να περνά αυτός μπροστά!

 

Στη συνέχεια ο πολύ καλός στο ξεκίνημα Rossi ανέβηκε ως και την πρώτη θέση, ξεπερνώντας αρχικά το εμπόδιο του Iannone αλλά και του Dovizioso που εκμεταλλεύτηκε τις δυνατές μάχες στο ξεκίνημα και είχε περάσει δεύτερος!

 

Ο Rossi έχασε μερικές θέσεις κι έπεσε στην τέταρτη, πίσω από τους Lorenzo, Dovi και Iannone, ενώ ο Pedrosa ήταν πέμπτος. Δυνατές οι μάχες στις μπροστά θέσεις, στις οποίες δεν πήρε μέρος ο Aleix Espargaro, ο οποίος έπεσε στο δεύτερο γύρο. Επέστρεψε τελευταίος και κατάφερε με καλούς χρόνους να ανέβει ως την 15η θέση, παίρνοντας ένα βαθμό.

 

Ο Marquez δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά σταδιακά ανέβαζε ρυθμό! Ο Lorenzo είχε περάσει μπροστά κι έφτιαχνε μια διαφορά από τους αντιπάλους του. Την ίδια ώρα ο Vale βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής, ενώ λίγο μετά σε μια μάχη του με τον Bradl έχασε και πάλι έδαφος, αφού τον πέρασαν οι Pedrosa και Dovi και ο ίδιος έπεφτε στην έβδομη θέση.

 

Οι δυο μπροστά είχαν ξεχωρίσει, με τον Marquez να κόβει ρυθμό και να ακολουθεί τον Jorge σε μια απόσταση περίπου στα τέσσερα δέκατα. Διατηρώντας σε καλή κατάσταση το πίσω σκληρό ελαστικό του - ο Marc φόρεσε τη σκληρή επιλογή τόσο μπροστά όσο και πίσω - έκανε την επίθεσή του οχτώ γύρους πριν από το τέλος στο τέλος της μεγάλης ευθείας και στις αμέσως επόμενες στροφές έκανε αμέσως μια διαφορά από τον αντίπαλό του.

 

Η συνέχεια ανήκε στον εκπληκτικό Marquez που ανέβασε τη διαφορά του στα δυο δευτερόλεπτα και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Lorenzo δεν είχε το ελαστικό να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και δεχόμενος την επίθεση του Dani του παραχώρησε τη δεύτερη θέση χωρίς μάχη. Εν τω μεταξύ ο Rossi δεν το έβαζε κάτω και ανέβηκε ως την τέταρτη θέση, έχοντας καλή διαφορά από τους Bradl, Iannone, Smith και Dovizioso.

 

Χωρίς να κάνει το λάθος, ο Marquez πήρε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη, με το HRC να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 μετά το προσπέρασμα του Pedrosa εις βάρος του Lorenzo στο τέλος του προτελευταίου γύρου. Έτσι, ο Marquez έγινε ο πρώτος αναβάτης μετά τον Valentino Rossi το 2001 που κερδίζει τους τρεις πρώτους συνεχόμενους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Επίσης, είναι μαζί με τον Agostini οι μόνοι δυο που έχουν κερδίσει τους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν, έχοντας ξεκινήσει και από την pole position.

 

Στο βάθρο μαζί του ο Pedrosa, μπροστά από τον χαρούμενο για τους 16 βαθμούς και το βάθρο, Jorge Lorenzo. Τέταρτος ο Rossi, με τους Bradl και Iannone να ακολουθούν. Η κορυφαίο OPEN ήταν αυτή του Aoyama που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον ομόσταυλό του Nicky Hayden στην τελευταία στροφή της πίστας! Ο Redding ήταν 14ος.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο! Στο δεύτερο μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είμαι χαρούμενος

« Προηγούμενο άρθρο

Ανεβάζει ρυθμό ο A. Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα