• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon 1ο Σκέλος: Κυριαρχία Sykes!
Το 1-2 έκανε η Kawasaki για πρώτη φορά μετά το 1993!
Νέα 13/04/2014 - 15:43

Στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK και συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα της Aragon, o Tom Sykes πέτυχε την πρώτη του νίκη φέτος κυριαρχώντας στον αγώνα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε δυνατά, έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή της πίστας και σταδιακά αύξανε το προβάδισμά του, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί από κανέναν. Οι μόνοι που προσπάθησαν να πιέσουν τον Sykes - στα πρώτα στάδια του αγώνα - ήταν ο Loris Baz και ο Davide Giugliano.

 

Κανείς τους όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Βρετανού και γρήγορα συμβιβάστηκαν με την ιδέα της δεύτερης θέσης. Αφού παραχώρησε τη θέση αυτή στον Giugliano, ο Baz πέρασε μπροστά από τον Ιταλό αντίπαλό του στον έβδομο γύρο.

 

Αν και στη συνέχεια δεν κατάφερε να απειλήσει τον Sykes, εν τούτοις η δεύτερη θέση του χαρίζει την πρώτη θέση στη βαθμολογία, κάτι που ποτέ άλλοτε δεν έχει καταφέρει στην καριέρα του ο Γάλλος. Έχοντας χάσει επαφή με τον Baz μπροστά του, ο Giugliano δέχτηκε την πίεση από τον Jonathan Rea!

 

Η μάχη των δυο ήταν έντονη. Ο Rea ακολουθούσε κατά ρόδας τον αντίπαλό του στον τελευταίο γύρο και στη μεγάλη ευθεία επιχείρησε να προσπεράσει την 1199 Panigale R μπροστά του. Ο Giugliano αντέδρασε και προσπάθησε να τον κόψει, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν επαφή. Χαμένος ήταν ο αναβάτης της Ducati, ο οποίος έπεσε στην όγδοη θέση, την ώρα που ο Rea εξασφάλιζε την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος.

 

Ευνοημένος από το παραπάνω περιστατικό ήταν ο ομόσταυλος του Giugliano, Chaz Davies, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον αγώνα, αφού πρώτα έπρεπε να ξεμπερδέψει με τις δυο εργοστασιακές Aprilia μπροστά του, που τον ταλαιπώρησαν για λίγο στις αρχές του αγώνα.

 

Πράγματι, οι αναβάτες της τελευταίας είχαν έναν καταστροφικό 1ο αγώνα, με τους Guintoli και Melandri να είναι σε άσχημη ημέρα. Ο πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έκτη θέση, ενώ ο ομόσταυλός του μάλλον αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του, τερματίζοντας 11ος.

 

Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα στο γκαράζ της Suzuki! Ο Eugene Laverty ήταν εξαιρετικός και παρά το ότι έχασε τη γραμμή του δυο φορές στις αρχές του αγώνα - έφτασε μάλιστα σ' ένα σημείο να ήταν και 14ος - εξαπέλυσε μια φοβερή αντεπίθεση στους αντιπάλους του και στο τέλος πέρασε τη καρώ σημαία στην πέμπτη θέση!

 

Αξιοπρεπείς η παρουσία του Toni Elias, με τον Ισπανό να τερματίζει στην έβδομη θέση μπροστά από τον Giugliano και με τους Haslam και A.Lowes να κλείνουν την πρώτη δεκάδα. Στις EVO είχαμε την άνετη επικράτηση του Leon Camier - πάνω στην BMW EVO S1000 RR - ο οποίος εκμεταλλεύτηκε δεόντως την έξοδο του Niccolo Canepa από τον αγώνα, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων.

 

Πολλοί αναβάτες ταλαιπωρήθηκαν από αυτά, όπως και οι Claudio Corti, Fabien Foret, Geoff May και Michel Fabrizio, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον πρώτο αγώνα στην Aragon. Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της Bimota, με τον Ayrton Badovini να χαρίζει στην ομάδα την 13η θέση.

 

Ωστόσο, εξαιτίας θεμάτων με την homologation της ομάδας, ό,τι βαθμούς και να κατακτούσαν οι αναβάτες της δεν θα μετρούσαν. Έτσι, την 13η θέση πήρε επίσημα ο David Salom, ο οποίος διεύρυνε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τις υπόλοιπες EVO. Πάντως η ΒΒ3 απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει σε ρυθμό αγώνα.

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ 2015: Νωρίτερα ο αγώνας;

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Austin: Νικητής ο εντυπωσιακός Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα