• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Aragon: Ο Sykes την pole!
Το 1-2 έκανε η Kawasaki στην Ισπανία
Νέα 12/04/2014 - 20:44

Ο Tom Sykes θα ξεκινήσει το δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK από την pole position, με τον Βρετανό άσο να αφήνει πίσω του τον Loris Baz και τους δυο τους να χαρίζουν το 1-2 στην Kawasaki!

 

Επιστροφή λοιπόν για τον Sykes στις νικηφόρες εμφανίσεις του στις Superpoles, με τον άσο της Kawasaki να μην επιτρέπει στον ομόσταυλό του να πάρει την παρθενική του pole. Όπως και να 'χει, η παρουσία της Kawasaki στην Aragon ήταν πολύ δυνατή, ενώ αρχικά όλα έδειχναν ότι οι Aprilia, Ducati και Honda θα είχαν τον πρώτο λόγο.

 

Πράγματι, η Ducati έκανε το 1-2 στα αρχικά στάδια της SP2, ωστόσο ο Chaz Davies έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και είχε μια πτώση που του κόστισε ένα καλύτερο πλασάρισμα, ενώ ο Davide Giugliano ήταν πολύ δυνατός στις συνεχείς εναλλαγές της πίστας, αλλά έχανε αρκετά στην πίσω ευθεία.

 

Έτσι, ο Sylvain Guintoli είναι αυτός που θα πάρει θέση στην πρώτη γραμμή της σειράς εκκίνησης, δίπλα στο δίδυμο της Kawasaki, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να μένει περίπου τρία δέκατα πίσω από τον πρώτο.

 

Ο Giugliano ανοίγει τη δεύτερη σειρά, μπροστά από τον Jonathan Rea, με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να μεταφέρει την εντυπωσιακή του παρουσία στα ελεύθερα, σε τίποτα καλύτερο από την πέμπτη θέση. Παρά την πτώση του, ο Davies πείσμωσε και κατάφερε να ανέβει ως την έκτη θέση.

 

Απογοητευτικός ήταν ο Marco Melandri, ο οποίος αν και ερχόταν με τον αέρα του γρηγορότερου στις ΕΔ3 στην Aragon, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Το δίδυμο της Suzuki - Eugene Laverty και Alex Lowes - πάλεψε για την όγδοη και ένατη θέση, με την GSX-R1000 να μην είναι τόσο ανταγωνιστική στην Ισπανία, όπως ήταν στην Αυστραλία.

 

Έχοντας περάσει με επιτυχία από την SP1, οι Toni Elias και Leon Camier ολοκλήρωσαν την ημέρα στη δέκατη και ενδέκατη θέση αντίστοιχα, με τον τελευταίο να είναι εντυπωσιακός στην έκτακτη συμμετοχή/επιστροφή του στα SBK. Ο Camier ήταν η καλύτερη EVO, παρά το γεγονός ότι είχε και μια πτώση στην SP2. Πτώση είχε και ο Leon Haslam, ο οποίος θα ξεκινήσει αύριο από την 12η θέση.

 

Στην SP1 είχαμε μια καθυστέρηση εξαιτίας ενός προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του Guarnoni (MRS Kawasaki), ο κινητήρας του οποίου έσκασε και ένα κομμάτι του έπεσε στα προστατευτικά της πίστας!

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Bimota θα ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν (δεν συμμετείχε στο Phillip Island) από την 15η θέση χάρη στον Ayrton Badovini. Ο Christian Iddon τερμάτισε στην 18η θέση, ωστόσο λόγω θεμάτων με την homologation, κανείς τους δεν θα είναι έγκυρος για να κερδίσει βαθμούς στους αυριανούς αγώνες.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της Superpole στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Austin: Ο Miller την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 ΕΔ3: Φοβερός ανταγωνισμός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα