• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UPDATE Rossi: Φαβορί ο Aleix Espargaro!
Είχα καιρό να οδηγήσω μια τόσο αργή μοτοσυκλέτα!
Νέα 21/03/2014 - 12:46

Ο Valentino Rossi δεν δίστασε να κατονομάσει τον Aleix Espargaro ως το φαβορί για τον Κυριακάτικο αγώνα στην πίστα Losail του Κατάρ! Ο AEspargaro είναι αήττητος μέχρι στιγμής και προκρίθηκε άνετα - πρώτος - στη δεύτερη διαδικασία των κατατακτηρίων δοκιμών αύριο.

 

"Πολλοί είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το μαλακό ελαστικό και θα παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο. Οχτώ ή εννέα αναβάτες είμαστε πολύ, πολύ κοντά μεταξύ μας. Ο Espargaro όμως παραμένει ένα κλικ παραπάνω κι έχει πολύ γρήγορο ρυθμό αγώνα", σχολίασε ο Ιταλός σούπερ σταρ. Εδώ να σημειώσουμε ότι η καλύτερη θέση του AEspargaro σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, είναι η όγδοη!


"Είναι πολύ εντυπωσιακός. Οδηγεί πολύ καλά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ίσως τα 24 λίτρα να τον βοηθούν όχι μόνο στις μεγάλες ευθείες, αλλά και στις στροφές όταν ανοίγει το γκάζι στην έξοδο".

 

"Θεωρώ ότι την Κυριακή όλοι μας θα έχουμε το ίδιο ελαστικό. Και οι OPEN και οι Εργοστασιακές, ωστόσο αυτός παραμένει το μεγάλο φαβορί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι το ελαστικό της Bridgestone και η χαμηλή του πρόσφυση στα πλαγιάσματα. Ο Dovi και ο Iannone είναι πολύ γρήγοροι με το μαλακό ελαστικό. Είμαι απλά δέκατος και αυτό ήταν το κατώτερο που μπορούσα, να μπω δηλαδή στη δεκάδα", πρόσθεσε.


"Τροποποίησαν τους κανονισμούς και δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα στην Yamaha και στην Honda! Υποφέρουμε πολύ με το νέο ελαστικό της Bridgestone, η πρόσφυση είναι χαμηλή και δυσκολεύεσαι να οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα. Δεν είμαι χαρούμενος που ο Lorenzo είναι καλύτερος από εμένα με το νέο ελαστικό και ήταν δυο δέκατα πιο γρήγορος".

 

"Με τα 20 λίτρα, η μοτοσυκλέτα είναι αργή. Στην ευθεία δεν συμβαίνει τίποτα και αυτό είναι πολύ άσχημο. Ανησυχώ γι' αυτό στον αγώνα, διότι είμαστε στο όριο με την κατανάλωση καυσίμου. Σ' αυτή την πίστα έχω άσχημη αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Είναι πολύ αργή και δύσκολα την οδηγάς με το φρένο του κινητήρα και την επιτάχυνση. Ειδικά όμως με την ψηλότερη σχέση στο κιβώτιο, απλά δεν πάει! Έχει περάσει πραγματικά πολύς καιρός από τότε που οδήγησα τόσο αργή μοτοσυκλέτα στο MotoGP!

 

"Στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο μπροστά στην εκκίνηση, γιατί εδώ είναι πολύ δύσκολα για προσπεράσεις. Αύριο λοιπόν θα πρέπει να είμαι πολύ πιο γρήγορος", ολοκλήρωσε ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Ό,τι ακριβώς περιμέναμε

« Προηγούμενο άρθρο

Πέμπτος με παυσίπονα ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα