• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Borsoi μιλά για τον Espargaro!
Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η ταχύτητά του!
Νέα 17/03/2014 - 13:01

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Aleix Espargaro στα χειμερινά τεστ μπορεί να ξάφνιασαν μερικούς από τους φιλάθλους του MotoGP, όχι όμως και τον Gino Borsoi, τον πρώην Team Manager του Ισπανού αναβάτη στην ομάδα του Aspar.

 

Ο Aleix Espargaro πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της NGM Forward κι έχει στη διάθεσή του μια M1 της Yamaha που υπάγεται στους OPEN κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βασίζεται στο περισσότερο καύσιμο (24lt), στους περισσότερους κινητήρες ανά σεζόν (12) και στο έξτρα μαλακό ελαστικό της κατηγορίας.

 

"Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμένα, διότι ήξερα τις δυνατότητές του", αποκάλυψε ο Borsoi, που είχε τη συμμετοχή του στην εξέλιξη του Espargaro τις σεζόν 2012 και 2013, όταν ο Ισπανός αγωνιζόταν στην ομάδα του Aspar με Aprilia ART. "Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα μας διότι είναι πολύ γρήγορος και μικρός σε ηλικία", πρόσθεσε.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Aleix αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μέρος της ρήτρας αποδέσμευσής του (300.000 περίπου ευρώ) για να πάει στην NGM Forward. "Δουλεύαμε καλά μαζί και τον καταλάβαινα πλήρως και γνωρίζω την νοοτροπία του. Τώρα έχει μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα με 24 λίτρα καύσιμο κι ένα έξτρα μαλακό ελαστικό", συνέχισε να λέει ο Ιταλός μάνατζερ.

 

"Στην αρχή της καριέρας του ήταν καλός, αλλά δεν ήταν έτοιμος διότι η ομάδα στην οποία ήταν δεν του εξήγησε πως να δουλεύει σ' αυτό το επίπεδο. Όταν ήρθε σ' εμάς του εξηγήσαμε τον τρόπο της δουλειάς μας και μέσα σ' έξι μήνες η αλλαγή του ήταν απίστευτη! Είναι καλός αναβάτης, κατανοεί αμέσως πράγματα και απλά χρειάζεται καλούς ανθρώπους γύρω του. Είναι γρήγορος, έξυπνος κι επιθετικός", εξήγησε.

 

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η απόδοση του Espargaro ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό και από τη νέα του μοτοσυκλέτα (Forward-Yamaha). Τέλος, αναφορικά με την κατά κράτος επικράτηση της OPEN Yamaha έναντι της RCV1000R, σχολίασε ότι: "...θεωρώ ότι αν ο Valentino και ο Jorge μπορούσαν να έχουν 24 λίτρα καύσιμο και το πιο μαλακό ελαστικό, θα ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι από τώρα! Το επίπεδο αυτής της μοτοσυκλέτας είναι εξωπραγματικό, σε σχέση με την Honda".

 

Επόμενο άρθρο »

HRC: Έτοιμος για το Κατάρ ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: "Λαβύρινθος" η κατάσταση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα