• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Jerez2 Test: Ημέρα 3
Το 3 στα 3 ο πολύ δυνατός Nakagami!
Νέα 14/03/2014 - 09:35

Επίδειξη δύναμης έκανε στην πίστα της Jerez ο Takaaki Nakagami, ο οποίος έφερε την Kalex του στην πρώτη θέση την τελευταία ημέρα των δοκιμών, κρατώντας την πρωτιά και στα συνδυασμένα αποτελέσματα με χρόνο 1:42.206!

 

Ο Ιάπωνας, στη νέα του ομάδα Idemitsu Honda, έμεινε 0,187δ μπροστά από τον Sandro Cortese (1:42.393), παρά το ότι δεν είχε την καλύτερη δυνατή αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα του με το νέο ντεπόζιτο, ενώ αντιμετώπισε και πρόβλημα με τα φρένα του! Όσο για τον Cortese, ο ένας χρόνος προσαρμογής και συλλογής εμπειριών, αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμος!

 

Ο Γερμανός βλέπει για πρώτη φορά τη διαφορά του από την κορυφή να μειώνεται τόσο πολύ και οπωσδήποτε θα είναι υπολογίσιμη δύναμη στο φετινό Πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων ο Tom Luthi (1:42.472), με τον Ελβετό να δουλεύει πάνω στο set-up της μοτοσυκλέτας του, προσπαθώντας παράλληλα να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις εξαιτίας του highside που είχε την Τετάρτη.

 

Ο Xavier Simeon ακολουθεί στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Johann Zarco. Ο Luis Salom έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην έκτη θέση και είναι ο πρώτος Ισπανός στη δεκάδα, την ώρα που οι έξι πρώτοι είναι όλοι τους από διαφορετικές χώρες! Η ποικιλία εθνοτήτων δεν σταματά εδώ, καθώς στην έβδομη θέση είναι ένας Ιταλός, ο Lorenzo Baldassari του Gresini, ενώ με τον De Angelis να κατάγεται από το San Marino, έχουμε οχτώ αναβάτες από οχτώ διαφορετικές χώρες στους πρώτους δέκα!

Sandro Cortese
Sandro Cortese

 

Ο πολύ σταθερός Dominique Aegerter ήταν ένατος στα συνδυασμένα αποτελέσματα με τον Simone Corsi να κλείνει τη δεκάδα. Ο Maverick Vinales έμεινε στην ενδέκατη θέση, λίγο μπροστά από τον Jonas Folger. Χαρακτηριστικό της ανταγωνιστικότητας και του νέου Πρωταθλήματος της Moto2, είναι το γεγονός ότι οι είκοσι πρώτοι είχαν διαφορά που ξεπέρασε ελάχιστα το ένα δευτερόλεπτο, ενώ οι 14 πρώτοι έπεσαν κάτω από το 1:43!

 

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι χρόνοι ήταν υψηλότεροι, σε σύγκριση με το πρώτο τεστ στην Jerez, όταν ο Mika Kallio είχε γράψει 1:42.169. Ο προαναφερόμενος, μαζί με τους Tito Rabat, Nico Terol και Jordi Torres είχαν δώσει το παρόν στο τεστ του Phillip Island, για να δοκιμάσουν τα ελαστικά της Dunlop στην εν λόγω πίστα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Sam Lowes βγήκε στην πίστα χτες, αλλά το πρήξιμο στον καρπό του δεν τον άφησε να κάνει περισσότερους από εννέα γύρους το πρωί. Όπως ήταν φυσιολογικό, ήταν και ο μοναδικός από τους πρώτους είκοσι που δεν βελτίωσε το χρόνο του και έφυγε από την Ισπανία με την 14η θέση.

Sam Lowes
Sam Lowes

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Luis Salom
Luis Salom

Επόμενο άρθρο »

Έξτρα μανέτα για την Movistar Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Jerez2 Test: Ημέρα 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα