• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez2 Test: Ημέρα 3
Ο Miller πρώτος, οι Honda μείωσαν τη διαφορά
Νέα 14/03/2014 - 07:50

Ο Jack Miller φεύγει από την πίστα της Jerez έχοντας ανεβάσει τη ψυχολογία του ενόψει του εναρκτήριου γύρου στο Κατάρ, που ξεκινά σε μια εβδομάδα από τώρα. Ο νεαρός Αυστραλός που είχε εντυπωσιάσει πέρυσι πάνω στην Honda του και συνεχίζει να αποδεικνύει το εξαιρετικό του ταλέντο πάνω στην ΚΤΜ της νέας του ομάδας, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση την τρίτη ημέρα δοκιμών αλλά και στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Ο Miller ήταν ένας από τους ελάχιστους που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το χτεσινό τους χρόνο, αλλά και πάλι αυτός - 1:46.259 - ήταν αρκετός για να του χαρίσει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των χρόνων και των τριών ημερών.

 

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών ήταν μια μίνι αποκάλυψη για τις Honda, οι οποίες κατάφεραν να μειώσουν αισθητά τη διαφορά τους από την κορυφή! Ο Alex Marquez έγραψε 1:46.359 πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και χάνει μόλις ένα δέκατο από τον Αυστραλό στην πρώτη θέση! Ο Marquez, όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda, κατάφεραν να βρουν ένα set-up που να εκμεταλλεύεται τις αρετές και τη δύναμη του νέου κινητήρα που έχουν στη διάθεσή τους!

Alex Marquez
Alex Marquez

 

Οι Efren Vazquez και John McPhee έφεραν τις Honda τους στην 5η και 6η θέση με πάρα πολύ μικρή διαφορά από την κορυφή, της τάξης του 0,133 και 0,234δ αντίστοιχα! Οπωσδήποτε το set-up στις μοτοσυκλέτες τους θα θέλει ακόμα δουλειά, αλλά το μήνυμα έχει περάσει στους αντιπάλους τους: οι Honda είναι εδώ και είναι έτοιμες να διεκδικήσουν βάθρα και νίκες από τους αντιπάλους τους!

Alex Rins
Alex Rins

 

Στην τρίτη θέση ένας εκπληκτικός Karel Hanika, με τον Τσέχο - στην παρθενική του χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα - να μένει μόλις 0,122 πίσω από το χρόνο του Jack Miller! Εφτά μόλις χιλιοστά πίσω του, στην τέταρτη θέση, ένας ακόμα Τσέχος - ο Jakub Kornfeil - ο οποίος απολαμβάνει τις υπηρεσίες μιας Πρωταθλήτριας ομάδας (Team Calvo), σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:46.388!

 

Την τελευταία ημέρα οι χρόνοι των οδηγών ήταν πολύ κοντά, με χαρακτηριστικό ότι οι δέκα πρώτοι είχαν διαφορά που δεν ξεπέρασε τα τέσσερα δέκατα! Στην έβδομη θέση ο Danny Kent, μόλις τέσσερα χιλιοστά πάνω από τον Isaac Vinales που ακολουθεί και που ήταν ο δεύτερος αναβάτης της δεκάδας που δεν κατάφερε να ρίξει περαιτέρω το χρόνο του, σε σχέση με χτες.

Θανάσης Σίσσης
Θανάσης Σίσσης

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Romano Fenati - ο οδηγός του Valentino Rossi που είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά την πρώτη ημέρα - και ο Miguel Oliveira που πλασάρεται για πρώτη φορά στη δεκάδα κι έδειξε πολύ δυνατός πάνω στην Mahindra του! Ο Πορτογάλος ήταν μόλις 0,353 πίσω από την κορυφή! Ο Alex Rins - πάντα στα συνδυασμένα αποτελέσματα - δεν μπήκε στους δέκα καλύτερους για 82 χιλιοστά του δευτερολέπτου κι έφερε την Honda του στην ενδέκατη θέση. Ακόμα όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα στα σημεία με δυνατό φρενάρισμα, εξαιτίας της επέμβασης που έκανε στον καρπό του, και αναμένεται ακόμα πιο δυνατός με την έναρξη της σεζόν.

 

Ο Θανάσης Σίσσης δούλεψε πολύ στο set-up της μοτοσυκλέτας του, βάσει των όσων είχε συμπεράνει τις προηγούμενες ημέρες και κατάφερε να μειώσει αρκετά το χρόνο του. Η θέση του είναι χαμηλή, ωστόσο η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε κι άλλο και είναι πλέον λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο. Φυσικά χρειάζεται δουλειά ακόμα και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη του χρονιά πάνω σε μοτοσυκλέτα της Mahindra.

 

Τα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν από το τελευταίο τεστ είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Το 2014 αναμένεται να είναι μια εξίσου συναρπαστική χρονιά, με τις προσθήκες ταλαντούχων αναβατών και την εμπειρία των παλιότερων να δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα! Το παραπάνω συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα, αν δούμε ότι οι πρώτοι 19 στην κατάταξη έχουν διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο! Επίσης, είναι πολύ θετικό και το γεγονός ότι πολλοί αναβάτες από διαφορετικές εθνότητες διεκδικούν τις πρώτες θέσεις, με την πρώτη δεκάδα να έχει οδηγούς έξι διαφορετικών εθνικοτήτων!

 

Δείτε στο συνοδευτικό μας αρχείο τα συνδυασμένα αποτελέσματα του τεστ της Moto3 στην Jerez.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Jerez2 Test: Ημέρα 3

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Για το συναίσθημα..."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα