• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκίμασε την OPEN ο Dovi!
Η διαφορά της με την GP14 στα 49 μόλις χιλιοστά!
Νέα 27/02/2014 - 17:00

Ο Andrea Dovizioso έκανε το ντεμπούτο του με την OPEN μοτοσυκλέτα της Ducati, σήμερα, προτελευταία ημέρα των επαναληπτικών δοκιμών στην πίστα της Sepang στην Μαλαισία. Είναι η πρώτη φορά που εργοστασιακός αναβάτης των κόκκινων δοκιμάζει την Desmosedici με το στάνταρ software, κάτι που σαφώς δείχνει προς τα που προσανατολίζονται οι κόκκινοι.

 

"Είναι λίγο χειρότερο από το δικό μας κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Σήμερα το βράδυ θα κάνουμε μια συνάντηση. Δεν είναι πολύ άσχημο, αλλά το δικό μας είναι καλύτερο", σχολίασε ο Dovi αναφορικά με το στάνταρ software και αυτό της Ducati. "Η διαφορά είναι, λίγο-πολύ, εμφανής σε κάθε επίπεδο. Το σύστημα προστασίας για τη σούζα (σ.σ. anti-wheelie) είναι χειρότερο, το traction control είναι χειρότερο, αλλά τίποτα το πολύ σοβαρό. Αύριο θα κάνουμε περισσότερες συγκρίσεις".

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα της OPEN κατηγορίας, είναι και το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα λίτρα επιπλέον καύσιμο. "Ο κινητήρας είναι καλύτερος με το περισσότερο καύσιμο, αλλά η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη", τόνισε ο Dovizioso, ο οποίος σήμερα έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο (2:00.787) μένοντας 0,748 πίσω από τον πρώτο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ducati, ο Andrea Dovizioso ανέβηκε στην OPEN μοτοσυκλέτα περίπου στις 16:00 το απόγευμα. Στον 46ο γύρο του, στη σέλα της OPEN Desmosedici, "έγραψε" 2:00.836, δηλαδή μόλις 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πάνω από το χρόνο του με την GP14!

 

Σημειωτέον ότι το χρόνο αυτό τον έκανε χωρίς να χρησιμοποιήσει το ειδικό μαλακό ελαστικό που θα έχουν φέτος οι OPEN μοτοσυκλέτες, σε αντίθεση με τον εντυπωσιακό και σήμερα Aleix Espargaro. "Δεν εκπλήσσομαι και τόσο με τον Aleix", τόνισε. "Ήξερα ότι είναι γρήγορος, αν και όχι σε τέτοιο βαθμό. Χρησιμοποίησε όμως το μαλακό ελαστικό, κι έτσι δεν ξέρω πως θα είναι σε ρυθμό αγώνα.

 

Από την πλευρά του, ο Cal Crutchlow δεν δοκίμασε την OPEN μοτοσυκλέτα. "Δεν μας ενδιαφέρει αυτό τώρα. Την έχουν δοκιμάσει ο Yonny, o Pirro και ο Dovi. Γιατί να το κάνουμε κι εμείς;", υπογράμμισε ο Βρετανός που ήταν έβδομος σήμερα, αλλά μειώνοντας τη διαφορά του από τον Dovi σε λιγότερο από δυο δέκατα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι η μοναδική διαφορά της GP14 με την OPEN μοτοσυκλέτα, είναι το ελαφρώς μεγαλύτερο ντεπόζιτο για το περισσότερο καύσιμο.

 

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζει να λάμπει ο Aleix Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

"Λίγο ανήσυχος" ο Rossi...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα