• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Θετικά και στις δυο
Τόσο για την GP13 όσο και για την GP14
Νέα 04/02/2014 - 18:09

O Cal Crutchlow παραδέχτηκε ότι βλέπει "θετικά" και στους δυο δρόμους που ανοίγονται μπροστά από την Ducati: ως OPEN ή εργοστασιακή συμμετοχή για το 2014. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός άσος, την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας, όπου και δοκίμασε τόσο την GP13 όσο και την GP14.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε σε ρεπόρτερ της πατρίδας του: Gigi θα αποφασίσει και ως οδηγός πρέπει να ακολουθείς τον ηγέτη. Μέχρι στιγμής ο Gigi παίρνει τις σωστές αποφάσεις και ακούει προσεχτικά αυτά που λέμε. Υπάρχουν θετικά και στις δυο επιλογές, αλλά εγώ ως αναβάτης θέλω να αγωνίζομαι όπως και οι άλλοι, να υπάρχουν οι ίδιοι κανονισμοί για όλους".

 

Ο Βρετανός έκανε μόλις 38 γύρους σήμερα και πήρε την 14η θέση, ολοκληρώνοντας με χρόνο στα 2:02.860 πίσω από τους Iannone, Dovizioso και Pirro. "Το πρωί το περάσαμε με την GP13 και το απόγευμα με την GP14. Για την ώρα δεν βλέπω τεράστιες διαφορές, αλλά υπάρχουν θετικά και στις δυο. Με την παλιά μοτοσυκλέτα ήμουν πιο γρήγορος, αλλά αυτό που είχε σημασία σήμερα ήταν να ανέβουμε πάνω σε μοτοσυκλέτα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής".

 

"Δοκιμάσαμε και μερικές αλλαγές στα ηλεκτρονικά, που ήθελε ο Gigi και δεν χρειαζόταν να πάμε γρήγορα γι' αυτό. Αύριο θα είναι διαφορετική ημέρα και θέλουμε να δοκιμάσουμε πολύ περισσότερα". Ο Cal πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να είναι ανταγωνιστικός με την έναρξη της νέας σεζόν και την αυριανή ημέρα θα δοκιμάσει ένα τελείως διαφορετικό set-up. "Χρειάζομαι κάτι μεγάλο για να βελτιωθώ σε χρόνο, αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς θα έρθει αυτό", παραδέχτηκε.

 

"Θεωρώ ότι αυτή είναι η χειρότερη πίστα για την Ducati κι έτσι το να δοκιμάζουμε πράγματα εδώ είναι πολύ σημαντικό, όπως και το να δώσουμε την πληροφόρηση στον Gigi. Είναι ωραίο που μπορώ να συγκρίνω την τωρινή κατάσταση με το παρελθόν. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και αύριο θα ξεκινήσουμε με τελείως διαφορετικό set-up", πρόσθεσε.

 

Τέλος, έκανε μια πρώτη εκτίμηση μετά το συγκριτικό ανάμεσα σε GP13 και GP14: "Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Πιστεύω ότι η GP13 σταματάει καλύτερα, αλλά η GP14 δείχνει να στρίβει καλύτερα. Στην Βαλένθια είχα πει ότι το χειρότερο με τη μοτοσυκλέτα ήταν οι στροφές και η σούζα, αλλά θεωρώ ότι η GP14 είναι πολύ καλύτερη σ' αυτούς τους τομείς. Ωστόσο δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς έκανα μόλις τρεις γύρους. Η GP13 είναι ίδια όπως στην Βαλένθια, αλλά περισσότερο "υπερβολική" εδώ, εξαιτίας της χαμηλής πρόσφυσης".

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Προβληματισμός για τα 20lt

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Έχουμε τις λύσεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα