• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi απέλυσε τον Burgess
“Έπρεπε να αλλάξει κάτι, δεν είχαμε αποτελέσματα”
Νέα 09/11/2013 - 00:31

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Jeremy Burgess και ο Valentino Rossi μπήκαν μαζί στο χώρο φιλοξενίας της Yamaha όπου τους περιμέναμε σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του MotoGP, για πολλές χώρες του κόσμου.

Από την πρώτη στιγμή ο Αυστραλός αρχιμηχανικός (για δύο ακόμη ημέρες) του Ιταλού οδηγού, φαινόταν μουδιασμένος και με δυσκολία κάποιο αμήχανο χαμόγελο έβγαινε από τα χείλη του.

 

Ο Rossi απάντησε ευθέως στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε στο αν η απόφαση του χωρισμού ήταν κοινή:

“Εγώ πήρα την απόφαση να σταματήσουμε τη συνεργασία. Για το μέλλον μου στο MotoGP χρειάζομαι αποτελέσματα και για να έρθουν χρειάζομαι κάτι διαφορετικό”.

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, πάντα με τον Burgess αρχιμηχανικό άκουσε τις φωνές της Yamaha που δεν έβλεπε το δίδυμο να αποδίδει όπως παλιά, αλλά περισσότερο άκουσε τον εαυτό του, όταν στις χειμερινές δοκιμές απέδειξε ότι με τη μοτοσυκλέτα του σωστά ρυθμισμένη δεν είχε να φοβηθεί πολλά από τους τρεις Ισπανούς που στη συνέχεια μέσα στη χρονιά δεν μπορούσε να ακολουθήσει, τις περισσότερες φορές λόγω λάθους στησίματος της μοτοσυκλέτας. Πάντα κάλυπτε την ομάδα του και τον Burgess στις δηλώσεις του και έπαιρνε την ευθύνη πάνω του, αλλά πολλές φορές φαινόταν ότι αυτό το έκανε για να τους προστατέψει.

“Αυτή είναι η στιγμή κλειδί κατά την οποία πρέπει να αλλάξω κάτι. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τον Jeremy”, συμπλήρωσε και μετά απάντησε στο γιατί διάλεξε τη χθεσινή ημέρα για να κάνει την ανακοίνωση, τη στιγμή που όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στην υπέρτατη “κόντρα” Marquez – Lorenzo.

“Πρώτα από όλα κάποιοι δημοσιογράφοι έγραψαν κάποια πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχα πάρει την απόφασή μου πριν μερικές μέρες. Δεν μπορούσα να το κρατήσω μέσα μου και να δουλέψω με τον Jeremy σαν να μην συμβαίνει τίποτε και να του το πω την Κυριακή το βράδυ”, είπε, για να υπογραμμίσει και ο Burgess ότι είναι καλύτερα έτσι.

 

Βέβαια ο Αυστραλός δεν παρέλειψε να πει:

“Δεν το περίμενα, ειδικά τώρα που θα σκεφτόμουν ότι σε λίγο θα πάρω το δώρο των Χριστουγέννων. Ήθελα να συνεχίσω στο MotoGP, δεν έχω βαρεθεί ακόμη. Τώρα δεν ξέρω τι θα κάνω, θα σκεφτώ αν βρω κάτι άλλο ή αν θα πάω σπίτι μου”.

Μετά αναφέρθηκε στην καλύτερη στιγμή των 14 χρόνων της συνεργασίας τους και είπε ότι ήταν η νίκη το 2004 στο Welkom στη Ν.Αφρική.

“Πρέπει να κοιτάξουμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του Valentino και όπως μετά από μερικά χρόνια οι ομάδες αλλάζουν προπονητή, έτσι θα αλλάξει κάποια πράγματα. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σεβασμό που έχω για αυτόν”, συμπλήρωσε ο Burgess.

 

“Μεταξύ των Gardner, Doohan, Rossi, ποιός θα έλεγες ότι είναι ο μεγαλύτερος οδηγός”, ήταν η ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου. “Νομίζω ότι αυτός που έγραψε μεγαλύτερη ιστορία από τους τρεις είναι αυτός που κέρδισε συνολικά 9 Πρωταθλήματα στην καριέρα του και άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει το MotoGP. O Rossi είναι ο μεγαλύτερος οδηγός”, απάντησε, παρά τη φανερή πικρία του για την απόφαση του Ιταλού.

 

Από τη μεριά του ο Rossi είπε ότι δεν θέλει να αλλάξει άλλα πρόσωπα στην ομάδα και ότι αν κάποιος δεν θέλει να συνεχίσει επειδή φεύγει ο Burgess θα είναι απόφασή του, ενώ ο ίδιος τους θέλει όλους μαζί του.

Στην ερώτησή μας για το αν έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη απάντησε:

“Υπάρχουν δύο-τρεις ιδέες, αλλά ακόμη είναι νωρίς και δεν πιεζόμαστε για μια απόφαση. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα κάνουμε δοκιμές με τους άλλους μηχανικούς της ομάδας και δεν θα βιαστούμε για την επιλογή αρχιμηχανικού”.

Το όνομα που “παίζει” πολύ στο paddock είναι του Silvano Galbusera, που ήταν μαζί με τον Melandri τα τελευταία χρόνια στην BMW, αλλά έχει τεράστια προϊστορία με την Gagiva στα 500 και οδηγό τον Kosincky! O Daniele Romagnoli επίσης αναφέρθηκε από κάποιους κύκλους, όμως η υπόσχεση που έχει δώσει στον Crutchlow και την Ducati ότι θα δουλέψει μαζί τους τα επόμενα δύο χρόνια, μάλλον δύσκολα θα σπάσει.

 

Το τέλος της συνέντευξης βρήκε τους δύο άνδρες σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα, παρά τα χαμόγελα και δεν ξέρουμε αν αυτό θα επηρεάσει και την απόδοση της ομάδας την Κυριακή. Προς το παρόν φαίνεται ότι προσπαθούν για το καλύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Valencia: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Δεν τα πήγαμε άσχημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα