• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΕΔ2: Το 1-2 η Honda!
Οι 5 πρώτοι με διαφορά κάτω του μισού δευτερολέπτου!
Νέα 08/11/2013 - 16:45

Ο δυνατός άνεμος και η μέτρια συννεφιά πάνω από την πίστα της Βαλένθια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά το μεσημέρι στην Ισπανία, κάτι που δεν εμπόδισε ωστόσο τους οδηγούς του MotoGP να κατεβάσουν σχεδόν όλοι χρόνους, το μεσημέρι στα δεύτερα ελεύθερα!

 

Το δεύτερο και σημαντικότερο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι αναβάτες έκαναν αρκετούς γύρους με το νέο σκληρό ελαστικό της Bridgestone (περισσότερα εδώ) από το οποίο "πήραν" καλούς χρόνους κι έμειναν ευχαριστημένοι. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου θα έχουν πραγματικά δυο επιλογές για τον αγώνα, μιας και μέχρι σήμερα το μαλακό είχε σχεδόν την αποκλειστικότητα στις προτιμήσεις τους.

 

Στη δράση, ο Marquez κατέβασε τον πρωινό του χρόνο πάνω από τρία δέκατα και φιγουράρει και πάλι στην πρώτη θέση, δείχνοντας έτοιμος να πανηγυρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή την Κυριακή. Στη δεύτερη θέση ένας πάντα δυνατός μέσα στην Ισπανία, Dani Pedrosa, ο οποίος για 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου βλέπει την "πλάτη" του ομόσταυλού του.

 

Βελτιωμένο χρόνο και για τον Jorge Lorenzo, ωστόσο όπως φάνηκε και από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα κάτι δεν άφηνε εξ ολοκλήρου ικανοποιημένο. Στην κατάταξη έμεινε τρίτος, μόλις 0.158δ πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον Τίτλο. Με σημάδια ανάκαμψης και ο Cal Crutchlow, κατάφερε να ρίξει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του από το πρωί και παρά τη μικρή του πτώση στο τέλος, άφησε πίσω του τον Valentino Rossi για πάνω από ένα δέκατο.

 

Το όριο του 1:32 έσπασε και ο Rossi, όπως άλλωστε και οι οχτώ πρώτοι το μεσημέρι σε αντίθεση με μόλις τρεις το πρωί, με τον Ιταλό άσο να φιγουράρει στην αρχή της διαδικασίας στις πρώτες θέσεις, αλλά να μην καταφέρνει να βελτιωθεί στο τέλος. Είναι πάντως ο τελευταίος με διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο από τον Marquez.

 

Ο Stefan Bradl με καλή παρουσία το μεσημέρι στα δεύτερα ελεύθερα, έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην έκτη θέση, μπροστά από τον Alvaro Bautista, ο οποίος χρειάζεται πολλή δουλειά αν θέλει να πάρει το πρώτο του βάθρο φέτος. Ο Bradley Smith είναι ο τελευταίος κάτω από το 1:32, με τον Βρετανό να έχει εύκολα σχετικά μια θέση στη δεκάδα, τέσσερα περίπου δέκατα μπροστά από τις εργοστασιακές Ducati. Στον ιταλικό εμφύλιο, αυτή τη φορά νικητής αναδείχθηκε ο Andrea Dovizioso. Ο De Puniet ήταν ο μοναδικός που δεν κατάφερε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο. Ο Espargaro ήταν πάρα πολύ εκνευρισμένος μετά την πτώση του, παρά το ότι δεν έπαθε τίποτα.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Valencia: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα