• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Παράταση στην αγωνία!
Νίκησε ο Lorenzo, όλα ανοιχτά στη Βαλένθια!
Νέα 27/10/2013 - 10:14

Για πρώτη φορά από το 2006 και για δεύτερη τα τελευταία χρόνια 21 χρόνια (!), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας MotoGP θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, μετά την επιβλητική παρουσία και νίκη του Jorge Lorenzo μέσα στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην πίστα του Motegi που ανήκει στον μεγάλο αντίπαλο της Yamaha, τη Honda!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε άψογα και πήρε την έβδομη φετινή του νίκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Marc Marquez, ο οποίος είχε μια αρκετά δυνατή πτώση στο πρωινό "ζέσταμα" και χρειάστηκε να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα για τους πόνους που ένιωθε σε λαιμό και πλάτη. Με το σημερινό αποτέλεσμα λοιπόν, η διαφορά του Marquez από τον Lorenzo μειώθηκε στους 13 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια!

 

Εκ διαμέτρου αντίθετα τα συναισθήματα στο στρατόπεδο του Dani Pedrosa, ο οποίος πάλεψε αλλά τερμάτισε τρίτος, χάνοντας και μαθηματικά τις ελπίδες του για τον πρώτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Οι τρεις τους πάντως, μέχρι τα μέσα του αγώνα, είχαν αφήσει σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα τους υπόλοιπος οδηγούς. Σ' εκείνο το σημείο ο Pedrosa θα έχανε το ρυθμό του - πρόβλημα με το πίσω ελαστικό όπως θα αποκάλυπτε - και οι δυο διεκδικητές του Τίτλου μπροστά θα έδιναν τη δική τους μάχη.

 

Ο Lorenzo ήταν εκπληκτικός και στο στεγνό, σε μια πίστα που κυριαρχείται από τις Honda (άλλωστε οι τέσσερεις πίσω του ήταν Honda) και συνεχώς έγραφε γρήγορους γύρους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλος οδηγός είναι. "Είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να κερδίζω εδώ, σε μια πίστα που είναι σίγουρα καλύτερη για τις Honda", δήλωσε ο θριαμβευτής της ημέρας. "Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι εδώ πανηγυρίσαμε τη 200στή νίκη της Yamaha! Ο αγώνας ήταν δύσκολος αλλά διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και στο τέλος τα κατάφερα".

 

Ο εντυπωσιακός Παγκόσμιος Πρωταθλητής άφησε πίσω του την καλύτερη Honda στα 3.188 δευτερόλεπτα! Ο Marquez, πάντως, όπως δήλωσε με το τέλος του αγώνα, δεν θέλησε να πιέσει ώστε να φτάσει τον Jorge, μετά και την πρωινή του πτώση. "Δυσκολεύτηκα να βρω το ρυθμό μου μετά την πτώση και δεν είχα το καλύτερο στήσιμο", αποκάλυψε. "Παράλληλα δυσκολεύτηκα λίγο και στα φρένα. Μέχρι τα μέσα του αγώνα τα πήγα καλά, στη συνέχεια όμως ο Jorge πίεσε πολύ και για μένα το ρίσκο θα ήταν μεγάλο να τον προλάβω, έτσι αρκέστηκα στους 20 βαθμούς. Στη Βαλένθια θα είναι ένας άλλος, διαφορετικός αγώνας".

 

Την ώρα που πανηγύριζε ο Lorenzo στο parc ferme, ο Dani Pedrosa προσπαθούσε να συγκρατήσει την απογοήτευσή του, χάνοντας για μια ακόμη χρονιά τη δυνατότητα να πάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. "Έκανα καλή αρχή, αλλά στην πρώτη στροφή έχασα δυο θέσεις", δήλωσε. "Προσπάθησα να πιέσω στη συνέχεια, αλλά ο πίσω τροχός σπίναρε πολύ. Τα έδωσα όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά οι Jorge και Marc ήταν πολύ δυνατοί".

 

Στην τέταρτη θέση ο Alvaro Bautista, μπροστά από έναν ηρωικό Stefan Bradl, ο οποίος δυο εβδομάδες μετά το κάταγμα στον αστράγαλό του, κατάφερε να αγωνιστεί στην Ιαπωνία και μάλιστα να πάρει μια εξαιρετική πέμπτη θέση! Ο Valentino Rossi έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα με το που έσβησαν τα φώτα και από την πέμπτη θέση του grid κατάφερε να στρίψει δεύτερος στην πρώτη στροφή! Ο Vale κρατούσε πίσω του τις εργοστασιακές Honda και είχε το ρυθμό να παλέψει για το βάθρο, ωστόσο κάποιο πρόβλημα (ενδεχομένως;) με τα φρένα του, οδήγησαν τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει δυο απανωτά λάθη!

 

Το πρώτο στο δεύτερο γύρο, στο τέλος της πίσω ευθείας, όταν χάνοντας τα φρένα επέτρεψε στο δίδυμο της Honda να τον περάσει και το δεύτερο λίγο αργότερα πάλι χάνοντας τα φρένα και περνώντας για λίγο πάνω από τα χαλίκια, για να ξαναμπεί στον αγώνα 11ος. Από εκεί και πέρα ήταν καταπληκτικός και με μια σειρά γρήγορων γύρων ανέβαινε συνεχώς θέσεις, για να ολοκληρώσει στην έκτη. Πίσω από τον Ιταλό έχουμε το δίδυμο της Tech 3, με τον Crutchlow ειδικά να είναι αρκετά απογοητευμένος με τη λήξη του αγώνα. Παρόμοια συναισθήματα βίωνε και ο Nicky Hayden, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ξεκίνησε από την πρώτη σειρά τον αγώνα, τερματίζοντας στην ένατη θέση και 37 δευτερόλεπτα από την κορυφή! Ένα λάθος στα τελευταία στάδια του αγώνα, δεν επέτρεψε στον Dovizioso να προσπαθήσει να περάσει τον ομόσταυλό του, τερματίζοντας σχεδόν έξι δευτερόλεπτα πίσω του.

 

 Η έκτακτη συμμετοχή της Yamaha, Katsuyuki Nakasuga πήρε την ενδέκατη θέση, με τον Colin Edwards να ακολουθεί ως η κορυφαία CRT! Ο Aleix Espargaro είχε μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα, στα μισά περίπου του αγώνα, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι.

 

Το Πρωτάθλημα λοιπόν θα κριθεί στη Βαλένθια σε δυο εβδομάδες! Θυμίζουμε ότι το 2006 ο Hayden είχε καταφέρει να πάρει αυτός τον Τίτλο, παρά το ότι ο Valentino Rossi προηγούνταν στη βαθμολογία μέχρι τον τελευταίο αγώνα! Θεωρείτε ότι μια ανάλογη ανατροπή είναι δυνατόν να συμβεί και φέτος με τον Lorenzo να κυνηγά τον Marquez για την πρώτη θέση; Ψηφίστε στο σχετικό δημοψήφισμα στην κεντρική σελίδα του site μας, κάτω δεξιά!  

 

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Stoner με την Honda PR στο Sugo

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Ο Espargaro Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα