• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Ο Espargaro Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Δραματικός αγώνας, Rabat και Redding εκτός από τον 1ο γύρο!
Νέα 27/10/2013 - 08:01

Ο Pol Espargaro στέφθηκε στην Ιαπωνία Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κερδίζοντας τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, την ώρα που οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του στη μάχη για τον Τίτλο, Tito Rabat και Scott Redding είχαν τεθεί νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο του αγώνα, σε μια πολλαπλή σύγκρουση που ανάγκασε τους οργανωτές να διακόψουν τον αγώνα!

 

Μετά την ομίχλη, το σεισμό και τη συνεχόμενη δυνατή βροχή, η σημερινή ημέρα ξημέρωσε όπως αναμενόταν με τον ήλιο να λάμπει πάνω από την ιαπωνική πίστα. Ο αγώνας ξεκίνησε αλλά πολύ γρήγορα, στην έξοδο της δεύτερης στροφής, είχαμε μια πολλαπλή σύγκρουση με τους Rabat, Redding και Marinelarena και κανείς από τους τρεις δεν θα κατάφερνε να συνεχίσει μετά τη διακοπή. Πτώση είχε και ο Aegerter, ο οποίος όμως θα συνέχιζε τον αγώνα μετά την κόκκινη σημαία.

 

Ο αγώνας θα ξεκινούσε ξανά με μειωμένη διάρκεια 15 γύρων. Ο Espargaro έκανε δυνατή εκκίνηση και πήρε το προβάδισμα από τον Mika Kallio και δεν θα το έχανε μέχρι τέλους για να πανηγυρίσει πανευτυχής την κατάκτηση του Παγκοσμίου Τίτλου! Ο Φιλανδός έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ είχε ξεκινήσει από την pole, με τον Tom Luthi να παίρνει το τρίτο του συνεχόμενο βάθρο και έκτο συνολικά φέτος.

 

Οι Xavier Simeon και Julian Simon ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τον Nico Terol. Ο De Angelis έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην έβδομη θέση, ενώ ένας καταπληκτικός Aegerter κατάφερε - ξεκινώντας τελευταίος στην επανεκκίνηση - να δώσει φοβερή μάχη με τους μπροστά και να φτάσει στο τέλος ως την όγδοη θέση!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα στο πρώτο συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο.

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Παράταση στην αγωνία!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto3: Θρίαμβος Alex Marquez!

Χορηγοί