• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sykes: Δεν περιγράφεται με λόγια!
"Ήταν μαγικό και μόνο που ονειρευόμουν τον Τίτλο"
Νέα 21/10/2013 - 16:01

Ο Tom Sykes ήταν - όπως εύλογα συμπεραίνει κανείς - πανευτυχής με τη λήξη και του τελευταίου γύρου Πρωταθλήματος των SBK! Ο Βρετανός εξασφάλισε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή χάρη στην τρίτη του θέση στον πρώτο αγώνα, δώδεκα μήνες αφότου είχε χάσει το Πρωτάθλημα για μισό βαθμό!

 

Μια αξιομνημόνευτη στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Kawasaki - 20 χρόνια μετά ο κατασκευαστής κερδίζει και πάλι Τίτλο στα SBK - με τον Sykes να δηλώνει ότι ονειρευόταν από πριν το γεγονός ότι θα γινόταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη στιγμή εκείνη κατά την οποία το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

 

"Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το πως νιώθω!", παραδέχτηκε κατευχαριστημένος ο Sykes! "Είμαι αρκετά ισορροπημένος, αλλά μετά το Magny-Cours υπήρχαν στιγμές που το μυαλό μου άρχιζε να ονειρεύεται. Τις στιγμές που ονειρευόμουν, ένιωθα μαγικά, ήταν το κάτι άλλο ακόμα και το να σκέφτομαι ότι θα γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ωστόσο εκείνα τα συναισθήματα ήταν το 2% απ' ότι νιώθω τώρα που είμαι ο Πρωταθλητής!" πρόσθεσε.

 

"Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βάθρα στους αγώνες και ήταν ευχαρίστησή μου να αγωνίζομαι ενάντια σε τέτοιους αναβάτες φέτος. Ήταν καλό για το Πρωτάθλημα που αποφασίστηκε στο τέλος, πάλι, σε μια τόσο όμορφη πίστα μπροστά στους εξαιρετικούς αυτούς φιλάθλους. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας μου είναι Ισπανοί, έτσι ο αγώνας ήταν εν μέρει εντός έδρας για εμάς", συνέχισε να λέει ο Sykes.

 

Με την επιτυχία του αυτή, ο Sykes γίνεται ο τέταρτος Βρετανός αναβάτης που κερδίζει τον Τίτλο στα SBK και μόλις ο δεύτερος στην ιστορία που το καταφέρνει με την Kawasaki, μετά τον Scott Russell το 1993. Ο Sykes ολοκλήρωσε την επιτυχημένη του σεζόν έχοντας εννέα νίκες και οχτώ συνολικά pole positions, ένα επίτευγμα που του χαρίζει την τέταρτη θέση στους καλύτερους της Superpole όλων των εποχών. Ενδεχομένως όμως, αυτό που αξίζει ιδιαίτερα της προσοχής μας είναι το γεγονός ότι ο Sykes κατάφερε να πάρει τον Τίτλο τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του με το συγκεκριμένο κατασκευαστή, με την Kawasaki τότε να μετρά μόλις μια νίκη σε εννέα σεζόν και να παλεύει στις μεσαίες και προς τα κάτω θέσεις της βαθμολογίας.

 

Ήδη από το 2011 πάντως, με τη νέα ZX-10R, άρχιζε να δείχνει η Kawasaki την ανοδική της πορεία, με τον Sykes να παίρνει τη νίκη στο βρεγμένο αγώνα του Nurburgring, η πρώτη του κατασκευαστή μετά το 2004! Η συνέχεια γνωστή, με τον Βρετανό πέρυσι να είναι εκπληκτικός, κερδίζοντας pole positions αλλά και αγώνες για να χάσει στο τέλος το Πρωτάθλημα από τον Biaggi για μισό βαθμό. Το Πρωτάθλημα των SBK αλλάζει από το 2014, αυτό όμως που είναι βέβαιο, μετά και την ανανέωση του Sykes με την Kawasaki, είναι το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά θα δούμε το #1 πάνω στην πράσινη μοτοσυκλέτα!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Γκιζίνος σε άλλο πλανήτη 1ος

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Πρωταθλητής CRT!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα