• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Γκιζίνος σε άλλο πλανήτη 1ος
Ηρωικός Πίππος, ο Σπηλιώτης στο βάθρο στην STK!
Νέα 21/10/2013 - 16:19

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

 

Ο καλός καιρός έδωσε μια ωραία και ζεστή ατμόσφαιρα στον 4ο Αγώνα του Πρωταθλήματος, που έγινε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, που αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη οδηγικά πίστα της Ελλάδας, 24 χρόνια μετά το ξεκίνημα των Αγώνων εκεί!  

 

Η κορυφαία κατηγορία των Ελληνικών Αγώνων η Superstock είχε και πάλι μοτοσυκλέτες 7 διαφορετικών κατασκευαστών, ανάμεσα στις σχετικά λίγες συμμετοχές, που όμως όλες ήταν υψηλού επιπέδου.

Ο Άρης Γκιζίνος (Yamaha R1) που είχε την pole position έστριψε 3ος στην πρώτη στροφή, πίσω από τον Γιώργο Παπασταύρου (Ducati Panigale 1199SSTK) που ξεκίνησε από τη 2η θέση και τον Βασίλη Ευθυμίου που με την όμορφη MV Agusta F4 έστριψε πρώτος. Ο Παπασταύρου στους 3 πρώτους γύρους, φάνηκε άτολμος στο να περάσει μπροστά και έτσι στον 4ο γύρο ο Γκιζίνος πέρασε 2ος και στον επόμενο γύρο 1ος, με τον μικρότερο σε ηλικία οδηγό της μεγάλης κατηγορίας να τον ακολουθεί περνώντας και αυτός τον Ευθυμίου, που στον 7ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με μηχανικό πρόβλημα.

Μπροστά ο Γκιζίνος ήταν άπιαστος και με δύο γύρους στο 56.9 έκανε αμέσως μια διαφορά ασφαλείας που του έδωσε μια εύκολη νίκη, μετά από εξαιρετική οδήγηση.

Ο 18χρονος οδηγός της Ducati κρατούσε καλά τη 2η θέση μέχρι το 21ο γύρο, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το μπροστινό του φρένο. Έτσι ο Λευτέρης Πίππος (ΚΤΜ RC8R 1190) πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Ο Πίππος οδηγούσε τραυματισμένος από ατύχημα στο δρόμο και ξεκίνησε μόλις 6ος, αλλά από τον 10ο γύρο είχε ανέβει στην 3η θέση.

Ο Παπασταύρου άντεξε στην πίεση μέχρι τον 25ο γύρο, όταν ο Πίππος πέρασε 2ος και πήρε έτσι ένα ηρωικό βάθρο και έχει έτσι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Στον 26ο γύρο ήρθε η σειρά του Μιχάλη Σπηλιώτη (Yamaha R1) να περάσει τον “μικρό” και να πάρει την 3η θέση του Αγώνα και να ανεβεί στο βάθρο, όπου σε μια συγκινητική στιγμή πήρε το Κύπελλο από τον μεγάλο του αντίπαλο στις αρχές της δεκαετίας του '90, τον Έλληνα Θρύλο Σάκη Σκούρτα!

 

Στον προτελευταίο γύρο ο Φώτης Τσαλίκης (Honda CBR1000RR) πέρασε στην 4η θέση, αφού είχε κάνει έναν πολύ καλό αγώνα και τελικά ο Παπασταύρου τερμάτισε 5ος, με τον Γιώργο Τσίτο (Kawasaki ZX-10R) να κλείνει την πρώτη εξάδα. Ο Τσίτος έκανε επίσης θαυμάσιο αγώνα, αλλά είχε μια μικρή έξοδο προς το τέλος που τον άφησε εκτός διεκδίκησης του βάθρου.

Γκιζίνος 111, Πίππος 1, Σπηλιώτης 69
Γκιζίνος 111, Πίππος 1, Σπηλιώτης 69

Ο Στέφανος Καντιμοίρης με την πολύ όμορφη Yamaha R1, που έρχεται από την Ρόδο, έκανε τον ταχύτερο αγώνα της ζωής του, παρά το ότι αντιμετώπισε από το Σάββατο προβλήματα με τα φρένα του. Τελικά πήρε την 7η θέση με πολύ καλό χρόνο ταχύτερου γύρου.

Ο Βασίλης Γερακίτης (BMW S1000RR) είχε καλή απόδοση και καλούς χρόνους, αλλά αυτή τη φορά δεν απόλαυσε τη μάχη με το συνήθη “αντίπαλό” του τον Γιατρό Διονύση Αχτύπη (BMW S1000RR) που ήταν άκεφος όλο το διήμερο.

Ο Ανδρέας Ψυχογιός (Honda CBR1000RR), μετά τη νίκη του στα Μέγαρα στα 250, δοκίμασε και στη μεγάλη κατηγορία, αλλά η πολύ δουλειά με τις αλλαγές ελαστικών των οδηγών που υποστηρίζει δεν τον άφησε να αποδώσει ανάλογα.Ο Γιώργος Μαρκεσίνης, με τη φρεσκοβαμμένη Honda CBR1000RR, είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο του αγώνα, στερώντας από τους θεατές που βρέθηκαν στην Τρίπολη την ευκαιρία να απολαύσουν μια ακόμα πιο συναρπαστική μάχη για την τρίτη θέση!

55 Ευθυμίου, 111 Γκιζίνος, 64 Παπασταύρου, 156 Τσαλίκης
55 Ευθυμίου, 111 Γκιζίνος, 64 Παπασταύρου, 156 Τσαλίκης

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Λευτέρης Πίππος
Λευτέρης Πίππος
Μιχάλης Σπηλιώτης
Μιχάλης Σπηλιώτης
Πίππος (1), Τσαλίκης (156), Παπασταύρου (64)
Πίππος (1), Τσαλίκης (156), Παπασταύρου (64)
Μιχάλης Σπηλιώτης
Μιχάλης Σπηλιώτης
Γιώργος Παπασταύρου)
Γιώργος Παπασταύρου)

Επόμενο άρθρο »

SBK: Τίτλοι τέλους για Checa

« Προηγούμενο άρθρο

Sykes: Δεν περιγράφεται με λόγια!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα