• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Jerez: Τρίτη θέση και Τίτλος για Sykes
Νικητής ο Laverty, στο βάθρο και ο Melandri
Νέα 20/10/2013 - 17:52

Ο Tom Sykes είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα SBK για το 2013, μετά την τρίτη θέση που εξασφάλισε στον πρώτο αγώνα! Ο Laverty κατάφερε στην τελευταία στροφή να κάμψει την αντίσταση του Marco Melandri και να πάρει αυτός τη νίκη!

 

Ο Sykes ξεκίνησε τον αγώνα γνωρίζοντας ότι μια θέση στο βάθρο θα του έδινε αυτομάτως και τον Παγκόσμιο Τίτλο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος που θα έφερνε ο Laverty. Όπως μας έχει συνηθίσει ο Βρετανός, έκανε καλό αγώνα και ήταν στη δεύτερη θέση μέχρι που ένας δυνατός Melandri τον άφησε τρίτο. Από εκείνο το σημείο και πέρα ο Sykes δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να διατηρήσει τη θέση του, κρατώντας σταθερά πίσω του τον τέταρτο Guintoli.

 

Ο Laverty έκανε ό, τι ήταν δυνατόν για να πάρει τη νίκη, περιμένοντας στραβοπάτημα από τον Βρετανό αντίπαλό του. Σε αντίθεση με τον τελευταίο, ο Ιρλανδός αναβάτης της Aprilia δέχτηκε σφοδρή πίεση από τον Melandri, ο οποίος πάνω στη BMW του ήθελε να δώσει στο Βαυαρό κατασκευαστή μια νίκη στην τελευταία του παρουσία στα SBK.

 

Η μάχη των δυο συναρπαστική μέχρι και τον τελευταίο γύρο! Ο Melandri κρατούσε τη θέση του και μελετώντας τον αντίπαλό του εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση στην αργή έκτη στροφή της πίστας, αναγκάζοντας και τους δυο αναβάτες να ανοιχτούν! Ο Ιταλός της BMW κατάφερε όμως και πήρε τα ηνία του αγώνα, καθώς μπαίναμε στον τελευταίο γύρο, εκεί όπου - και συγκεκριμένα στην τελευταία στροφή - ο Laverty έκανε πραγματικά μια μαγική προσπέραση από την εξωτερική στον αντίπαλό του, και τον αναβάτη που πιθανότατα θα τον αντικαταστήσει στην ομάδα της Aprilia!

 

Με τον φανταστικό αυτό τρόπο, ο Laverty εξασφάλισε την όγδοη φετινή του νίκη, πράγμα όχι αρκετό όμως για να διατηρήσει τις ελπίδες του ζωντανές. Ο Sykes είχε καταφέρει να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση, παίρνοντας τους 16 πολύτιμους βαθμούς και αυτόματα το Πρωτάθλημα.

 

Ο Sykes γίνεται λοιπόν ο τέταρτος Βρετανός που κερδίζει τον Τίτλο στα SBK, ακολουθώντας με επιτυχία τα χνάρια των Fogarty, Neil Hodgson και James Toseland. Παράλληλα, το Πρωτάθλημα αυτό είναι το πρώτο - μετά το 1993 με οδηγό τον Αμερικανό Scott Russell - που κατακτά εδώ και 20 χρόνια η Kawasaki (με τον Αμερικανό να το κατορθώνει με πέντε νίκες, ενώ ο Sykes με εννέα).

 

Κάπου ξεχασμένος, στην τέταρτη θέση, ο Guintoli  έμεινε 13 βαθμούς πίσω από τον Laverty στη μάχη για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι ToniElias και Davide Giugliano θα χάριζαν στην Aprilia την παρουσία τεσσάρων μοτοσυκλετών της στους καλύτερους έξι του αγώνα. Ένα επίτευγμα που χαρίζει στον ιταλό κατασκευαστή - για τρίτη συνεχόμενη σεζόν - το Πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Πολύ καλός ο Davies, παρά το ότι ξεκίνησε από χαμηλά στο grid, κατάφερε να τερματίσει έβδομος, μπροστά από τον Leon Camier, ενώ οι Fores και Aitchison κατάφεραν να πάρουν θέση στη δεκάδα!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Πρώτο "flag-to-flag" βάθρο για Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία: Νίκησε ο Lorenzo, αποκλείστηκε ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα