• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Νίκησε ο Lorenzo, αποκλείστηκε ο Marquez!
Νέο λάθος από το HRC, στο βάθρο οι Pedrosa και Rossi!
Νέα 20/10/2013 - 14:05

Ο Jorge Lorenzo - με τη συνδρομή φυσικά του HRC - δίνει νέο ενδιαφερον στο φετινό Πρωτάθλημα και αναπτερώνει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού Τίτλου, κατορθώνοντας να πάρει 25 υπερπολύτιμους βαθμούς στην Αυστραλία, την ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος έβλεπε τη μαύρη σημαία του αποκλεισμού από τον αγώνα!

 

Λίγο μετά το πρωινό ζέσταμα, τα δεδομένα άλλαξαν για μια ακόμη φορά σε διάστημα λίγων ωρών, με τη Bridgestone να μην εγγυάται την ασφάλεια των ελαστικών της για περισσότερους από 10 συνεχόμενους γύρους (χτες ήταν στους 14). Ως εκ τούτου η Επιτροπή αποφάσισε κανείς από τους αναβάτες να μην κάνει πάνω από 10 συνεχόμενους γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών, ενώ υποχρεωτική θα ήταν η αλλαγή στη δεύτερη μοτοσυκλέτα με το τέλος του 9ου ή 10ου γύρου. Παράλληλα, ο αγώνας από τους 26 γύρους (βάσει της χτεσινής απόφασης) θα μειωνόταν στους 19.

 

Η εκκίνηση δόθηκε την προκαθορισμένη ώρα, με τον Marquez να επιτίθεται αμέσως στον Lorenzo, ωστόσο ο τελευταίος ήταν αυτός που στη "Siberia" πήρε και κράτησε το προβάδισμα. Ο αγώνας απέκτησε την άγρια ομορφιά του με την υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας των οδηγών. Πρώτος ο Pedrosa κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βγήκε στο τέλος του ένατου γύρου και με ένα ταχύτατο άλμα πέρασε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του και συνέχισε τον αγώνα. Πιο πίσω, οι περισσότεροι του grid τον μιμούνταν.

 

Ο Jorge Lorenzo επέλεξε να μείνει για ακόμη έναν γύρο στον αγώνα και με το τέλος του 10ου πέρασε στα pits και πολύ γρήγορα - είχε προηγηθεί ειδική προπόνηση γι' αυτό το λόγο όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα - ανέβηκε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του και συνέχισε. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής περίμενε να δει τον μεγάλο του αντίπαλο να μπαίνει και αυτός στα pits, ωστόσο κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε...

 

Ο Marquez συνέχισε για ακόμη ένα γύρο και στο τέλος του 11ου μπήκε στα pits. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, όλες οι ομάδες και οι αναβάτες είχαν ενημερωθεί ότι ο οποιοσδήποτε που δεν θα συμμορφωνόταν με την απόφαση της Επιτροπής για αλλαγή μοτοσυκλέτας στο τέλος του 9ου ή 10ου γύρου, θα είχε ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα. Το HRC υπέπεσε σε νέο λάθος. Μετά την αβλεψία με τη μοτοσυκλέτα του Pedrosa στις ΕΔ2 χτες, σήμερα η ομάδα του Marquez έκανε το λάθος και δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον οδηγό της για να μπει στα pits. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε επίσημα το HRC. Ο Marquez αποκλείστηκε και πλέον το Πρωτάθλημα αποκτά άλλη αίγλη, με τον Lorenzo να έχει φτάσει στους 18 βαθμούς τον αντίπαλό του!

 

Ο τελευταίος, αφού απέφυγε τα χειρότερα μετά την μικρή επαφή που είχε με τον Marquez, όταν ο 20χρονος βγήκε από τα pits, κατάφερε κάνοντας ωραίο αγώνα να πάρει την έκτη του φετινή νίκη και την πρώτη νίκη από το 2006, που πετυχαίνει αναβάτης πλην του Casey Stoner στη συγκεκριμένη πίστα! Ο Dani Pedrosa διατηρεί και ο ίδιος τις ελπίδες για τον Παγκόσμιο Τίτλο ζωντανές, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση!

 

Συναρπαστική μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, το οποίο κατέκτησε επικρατώντας των Bautista και Crutchlow ο Valentino Rossi! Εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε να πέφτει και ελαφριά βροχή στην πίστα της Αυστραλίας. Ο Bradley Smith έμεινε στην πολύ καλή έκτη θέση, έχοντας καταφέρει σε ένα σημείο να βρεθεί και στην τέταρτη! Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Nicky Hayden, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso και Randy de Puniet. Ο τελευταίος για πρώτη φορά φέτος ήταν η καλύτερη CRT σε αγώνα, ολοκληρώνοντας δυνατά την πολύ καλή του παρουσία όλο το Σ/Κ στο Phillip Island. Ο άτυπος τίτλος του Πρωταθλητή στις CRT, πήγε στον Aleix Espargaro, ο οποίος τον εξασφάλισε χάρη στην 11η θέση στο σημερινό αγώνα!

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Jerez: Τρίτη θέση και Τίτλος για Sykes

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Το λάθος ήταν όλων μας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα