• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Το λάθος ήταν όλων μας!
"Όταν είδα τη σημαία δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε!"
Νέα 20/10/2013 - 14:00

Ο Marquez έχασε την ευκαιρία - την πρώτη από τις τρεις που έχει - για να πανηγυρίσει τον πρώτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, με την ομάδα του να κάνει λάθος υπολογισμό, με αποτέλεσμα ο αναβάτης του HRC να αποκλειστεί από τον σημερινό αγώνα.

 

Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που έθεσε σε ισχύ η Επιτροπή Αγώνων μετά και το πρωινό ζέσταμα, κανείς αναβάτης δεν θα επιτρεπόταν να κάνει πάνω από 10 συνεχόμενους γύρους. Αυτό σήμαινε ότι όλοι οι οδηγοί θα έπρεπε να περάσουν από τα pits και να αλλάξουν μοτοσυκλέτα στο τέλος του 9ου ή το πολύ του 10ου γύρου.

 

Τα νέα δεδομένα δεν έγιναν απολύτως κατανοητά από την ομάδα του Marquez. Η σχετική ανακοίνωση του HRC γράφει: "Η ομάδα έκανε λάθος. Θεώρησαν ότι είχαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν δέκα γύρους και πριν την ολοκλήρωση του 11ου να μπει ο Marc στα pits. Έτσι η εντολή "box" στον πίνακα βγήκε ένα γύρο αργότερα". Χωρίς να φανταστεί τι θα επακολουθούσε, ο Marquez άλλαξε ταχύτατα μοτοσυκλέτα και καθώς έβγαινε με ταχύτητα στην πίστα, είδε τον Lorenzo να φρενάρει αργά και οι δυο είχαν (ακόμα) μια μικρή επαφή.

 

"Κάναμε χοντρό λάθος σήμερα", έλεγε με το τέλος του αγώνα ο 20χρονος. "Το μπέρδεμα ήταν μεγάλο και εμείς νομίζαμε ότι μπορούσαμε να σταματήσουμε στα pits πριν την ολοκλήρωση του ενδέκατου γύρου. Ακολούθησα τις οδηγίες της ομάδας, αλλά ήταν πλέον αργά! Θα μάθουμε από αυτό το λάθος. Ήταν ομαδικό λάθος και δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν συγκεκριμένα. Κάναμε το πλάνο τρία ή τέσσερα άτομα. Το μεγάλο λάθος ήταν ότι νομίζαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε στα pits πριν το τέλος του γύρου αυτού (11ου). Το θετικό που κρατάμε είναι ότι παλεύαμε για τη νίκη. Όταν είδα τη μαύρη σημαία, με το 93, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε και νόμιζα ότι μπήκα πολύ γρήγορα στα pits ή βγήκα πολύ γρήγορα και πάτησα την άσπρη γραμμή".

 

"Ενδεχομένως η ποινή να είναι μεγάλη, αλλά αυτή ήταν η απόφαση. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να δώσουν άλλες ποινές, ίσως κάποια δευτερόλεπτα ή ride-through...", πρόσθεσε. Με το τέλος του σημερινού αγώνα, ο Marquez προηγείται στη βαθμολογία για 18 βαθμούς μπροστά από τον Lorenzo. "Ξέρω ότι το Πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Έχω την εμπειρία του 2011 στη Moto2. Είμαστε δυνατοί όμως και με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα ήμασταν γρήγοροι και μπορούσαμε να παλέψουμε για το βάθρο. Έτσι, είμαστε σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση".

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία: Νίκησε ο Lorenzo, αποκλείστηκε ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: "Τρελός, χαοτικός αγώνας!"

Χορηγοί