• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: "Τρελός, χαοτικός αγώνας!"
"Πριν είχαμε 2-3% πιθανότητες για Τίτλο, τώρα έχουμε 20-30%"
Νέα 20/10/2013 - 12:59

Ο Jorge Lorenzo - όπως και ο ίδιος παραδέχεται - έχει αυξήσει τις πιθανότητές του για τον φετινό Τίτλο, μετά το τέλος του σημερινού αγώνα και τη νίκη που πήρε ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

 

Ο αγώνας στο Phillip Island ήταν ο πρώτος στεγνός αγώνας με τον κανονισμό "flag-to-flag" σε ισχύ, κάτι που σήμαινε ότι όλοι οι αναβάτες έπρεπε να μπουν στα pits και να αλλάξουν μοτοσυκλέτα όχι αργότερα από τη συμπλήρωση δέκα συνεχόμενων γύρων. Ο Loenzo μπήκε στο τέλος του 10ου γύρου, κάτι που δεν έκανε - προς έκπληξη όλων - ο Marquez, ο οποίος στη συνέχεια είδε τη μαύρη σημαία του αποκλεισμού από τον αγώνα.

 

Έτσι, εκεί που ο 20χρονος rookie της χρονιάς είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το Πρωτάθλημα στην Αυστραλία, βλέπει τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo να είναι μόλις στους 18 βαθμούς! "Ήταν ένας τρελός, χαοτικός αγώνα", τόνισε ο Jorge μετά την έκτη του φετινή νίκη. "Ήταν δύσκολα τα πράγματα για όλους. Μετά το ζέσταμα αλλάξαμε στρατηγική. Είχα δει στο video τόσο τη δική μου αλλαγή, όσο και του Marc".

 

"Ήταν πολύ έξυπνοι κι εμείς χάναμε περίπου δυο δευτερόλεπτα σε σχέση μ' αυτούς. Έτσι προσπάθησα να αντιγράψω το στυλ του. Προπονήθηκα πριν τον αγώνα και βελτιώθηκα αρκετά", πρόσθεσε και συνέχισε: "Στην αρχή του αγώνα ήμουν στο χαμηλό 1:28! Ήταν καταπληκτικά! Ήμουν κοντά στο χρόνο της pole, αλλά και οι Marc και Dani ήταν πολύ καλοί και δεν μπορούσα να τους ξεφύγω. Μετά πήγα να πέσω σε μια στροφή και ο Marc με πλησίασε πάλι".

 

Στη συνέχεια μίλησε για την επαφή του με τον Marquez, όταν ο τελευταίος έβγαινε από τα pits για να ξαναμπεί στον αγώνα. "Φρέναρα πολύ αργά και βγήκα εκτός γραμμής, αλλά νομίζω κι αυτός μπήκε πολύ γρήγορα. Για την επαφή έχουμε ευθύνη και οι δυο μας". Με τον αποκλεισμό του Marquez τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον Lorenzo, ο οποίος τερμάτισε εφτά δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pedrosa. "Ήμασταν τυχεροί, διότι χωρίς αυτό το λάθος θα ήταν δεύτερος ή πρώτος. Ήταν ως συνήθως πολύ δυνατός".

 

Τέλος μίλησε και για τις πιθανότητές του για το φετινό Τίτλο: "Το Πρωτάθλημα έχει πλέον αλλάξει πολύ. Πριν τον αγώνα είχαμε πιθανότητες για τον Τίτλο στο 2-3% ενώ τώρα έχουμε 20-30%! Πάντως ο Marc είναι ανταγωνιστικός σε όλες τις πίστες και αν τερμάτιζε στη δεύτερη ή τρίτη θέση, θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσουμε σε Motegi και Βαλένθια και να δούμε τι θα γίνει. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να πιέζουμε στο όριο σε κάθε γύρο!"

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το λάθος ήταν όλων μας!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stoner στους θρύλους του MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα