• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Stoner στους θρύλους του MotoGP!
Μίλησε για τη ζωή μακριά από το MotoGP, τον Marquez κλπ
Νέα 20/10/2013 - 12:28

Σε μια ειδική τελετή που έλαβε χώρα χτες στην πίστα του Phillip Island, ο Casey Stoner έγινε και επίσημα ένας από τους θρύλους του MotoGP, με τον Αυστραλό να έχει αποσυρθεί από πέρυσι, έχοντας δυο Παγκόσμιους Τίτλους στο ενεργητικό του.

 

Ο Stoner γίνεται ο 20ος θρύλος του MotoGP, δίπλα στους Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Freddie Spencer, John Surtees και Carlo Ubbiali.

 

"Μου φάνηκε απίστευτό όταν μου το πρότειναν και σίγουρα δεν θα το αρνούμουν", δήλωσε ο Αυστραλός. "Είμαι υπερήφανος γι' αυτό, αν και μερικές φορές πιστεύω ότι δεν το αξίζω. Είναι μεγάλο προνόμιο για εμένα να είμαι σε αυτή τη λίστα", πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο Casey Stoner μίλησε για τη ζωή του μακριά από το άθλημα που τον ανέδειξε Παγκόσμιο Πρωταθλητή. "Ειλικρινά είναι ωραία, ήσυχα. Παρουσία στους αγώνες V8 χωρίς πίεση ή άγχος και χρόνο στο σπίτι, κάτι που δεν είχα από την ηλικία των 14 ετών!"

 

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι δεν θα κάνει καμμία έκτακτη συμμετοχή, αν και παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να επιστρέψει για μια φορά στην πίστα της Αυστραλίας. Πάντως, είναι χαρούμενος που "...δεν έχω την πίεση ή το άγχος των αναβατών που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα".

 

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε και στο νέο φαινόμενο του Πρωταθλήματος, τον εκπληκτικό Marc Marquez, για τον οποίο πριν λίγο καιρό - μετά το συμβάν με τον Pedrosa στην Aragon δεν είχε μιλήσει και με τα καλύτερα λόγια. Αυτή τη φορά τόνισε: "Νομίζω ότι κάνει φανταστική δουλειά! Τον έχουμε δει να σκαρφαλώνει στην ψηλότερη θέση της βαθμολογίας, να είναι όλο και πιο γρήγορος και να δείχνει μεγάλη ωριμότητα. Ωστόσο πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα μερικά πράγματα εκτός πίστας, όπως και να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό μέσα στην πίστα. Είναι αγωνιστικά συμβάντα, αλλά θα μπορούσε με τα λόγια του να δείξει περισσότερο σεβασμό".

 

Ο Αυστραλός είχε και την ευκαιρία να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του σε βιβλίο: "Πολλοί από αυτούς που με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ, αναφέρονται στο βιβλίο και αυτοί ήταν ο λόγος που το έγραψα. Σε γενικές γραμμές μιλά για εμάς, για την ιστορία και τι χρειάστηκε να θυσιάσουμε εμείς και άλλοι για να φτάσουμε εδώ". Τέλος, ερωτηθείς για το πως θέλει να τον θυμούνται, απάντησε: "Ο καθένας όπως νομίζει. Άλλοι θα με θυμούνται καλά και άλλοι όχι, ωστόσο ανταγωνίστηκα με επιτυχία τα είδωλά τους και πήρα αρκετές νίκες. Άλλοι θα με θυμούνται ως φωνακλά Αυστραλό και άλλοι ως ειλικρινή. Ο καθένας ας κάνει την επιλογή του...".

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: "Τρελός, χαοτικός αγώνας!"

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto2: Νικητής ο Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα