• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Jerez: Ο Laverty στην pole
Πολύ δυνατός και ο Sykes, 3ος ο Giugliano
Νέα 19/10/2013 - 21:09

Την τελευταία pole της φετινής σεζόν πήρε ο Eugene Laverty στην πίστα της Jerez, την ώρα που ο Tom Sykes δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και δύσκολα θα του ξεφύγει ο φετινός Τίτλος.

 

Μια από τις τέσσερεις Aprilia - βάσει της καλής τους παρουσίας στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων - ήταν αρκετά πιθανό να δούμε στην πρώτη θέση, κάτι που επιβεβαίωσε ο Eugene Laverty, ο οποίος με χρόνο στο 1:40.620 αποδείχτηκε ανίκητος.

 

Ο Ιρλανδός παίρνει τη δεύτερή του pole στο Πρωτάθλημα των SBK - και πρώτη του στο στεγνό - κάτι που κατορθώνει στην τελευταία του χρονιά στο εν λόγω Πρωτάθλημα, καθώς του χρόνου αναμένουμε να τον βλέπουμε στο MotoGP, όπως και τον αδερφό του. Παρά τον καλό του χρόνο, ο Laverty θα χρειαστεί και την τύχη με το μέρος του, αν θέλει να αποτρέψει τον Sykes από το να πανηγυρίσει τον Τίτλο.

 

Ο Βρετανός ήταν στη δεύτερη θέση, με πολύ καλό ρυθμό και χρόνο μόλις 48 χιλιοστά κάτω από τον αντίστοιχο του αντιπάλου του. Ο αναβάτης της Kawasaki δείχνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να του στερήσει τον Τίτλο, τον οποίο έχασε πέρυσι για μόλις μισό βαθμό από τον Biaggi. Ξεκινώντας λοιπόν από την πρώτη σειρά, ο Sykes έχει όλα τα εχέγγυα να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον αυριανό πρώτο αγώνα και να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα.

 

Συνεχίζοντας τις δυνατές του εμφανίσεις, χωρίς όμως να κατορθώσει να μεταφράσει την πρωτοκαθεδρία του στα δυο σκέλη των κατατακτηρίων σε μια πρώτη θέση στη Superpole, ο Giugliano θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του grid. Στην τέταρτη θέση ο Marco Melandri, στην τελευταία του εμφάνιση με την ομάδα της BMW, μιας και το εργοστάσιο αποσύρει την εργοστασιακή του υποστήριξη από το Πρωτάθλημα.

 

Λίγο πιο πίσω οι Guintoli και Toni Elias, με τον τελευταίο να έχει μια πτώση που του στέρησε τη δυνατότητα για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Εντυπωσιακός ο Leon Camier, σχεδόν ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στο πόδι και την απουσία του από τις πίστες, πήρε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Xavi Flores της Ducati και τον εξαιρετικό Mark Aitchison, ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι την SP3!

 

Αυτό αντίθετα δεν κατάφερε ο Chaz Davies, ο οποίος θα ανοίξει την τέταρτη σειρά με τους Broc Parkes και Lorenzo Lanzi δίπλα του. Στην 5η σειρά οι Badovini, Federico Sandi και Michel Fabrizio, με τον τελευταίο να είναι η δυσάρεστη έκπληξη της Jerez.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και την κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Εκτός μάχης ο Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Πίεσα στο 100%

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα