• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία ΚΑΤ: Χρόνο από playstation ο Lorenzo!
Πήρε την pole, 2ος ο Marquez, στην 3η θέση ο Rossi!
Νέα 19/10/2013 - 10:00

Σε (ακόμα) μια συναρπαστική διαδικασία κατατακτηρίων δοκιμών, ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που απέκτησε το ψυχολογικό - και ουσιαστικό - πλεονέκτημα από τον μεγάλο του αντίπαλο, Marc Marquez! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε τον 20χρονο οδηγό τηε Repsol - διαλύοντας στην πορεία το ρεκόρ απόλυτου χρόνου του Stoner - και θα είναι αυτός που θα βρεθεί στην pole position. Δίπλα στους δυο Ισπανούς, για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πρώτη σειρά, θα πάρει θέση ο Valentino Rossi.

 

Δραματικές οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος του Πρωταθλήματος, με τον Marquez να προηγείται με 43 βαθμούς διαφοράς από τον Lorenzo. Ο τελευταίος ήταν αυτός που μπήκε - όπως και σε όλες τις διαδικασίες - με πολύ δύναμη και αποφασιστικότητα και γρήγορα κατέβαζε χρόνους για να διαλύσει το ρεκόρ του Stoner από το 2008 (1:28.665) με το 1:27.899, όντας και ο μοναδικός κάτω από το όριο του 1:28!

 

Οι χρόνοι και η σταθερότητα του Lorenzo είναι για μια ακόμη φορά παροιμιώδεις, παρά το ότι η φύση βάλθηκε να τον εμποδίσει!! Σε έναν γρήγορο γύρο του, ένας άμοιρος γλάρος δεν κατάφερε να πετάξει μακριά από τη μοτοσυκλέτα του Lorenzo, ο οποίος χτύπησε με το φέρινγκ του το άτυχο πουλί, σκοτώνοντάς το ακαριαία (βλ. φωτό)! Παρά τη μικρή πρόσκρουση, ο Ισπανός συνέχισε το γύρο του κι έγραψε έναν ακόμη εξαιρετικό χρόνο! Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της περιπετειώδους διαδικασίας, τόνισε: "Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στον αγώνα. Βελτιωθήκαμε και είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Ο χρόνος που σημείωσα, τον πετυχαίνει κανείς μόνο στο playstation!" Στο τέλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα ελαστικά σε σχέση με τη νέα άσφαλτο της πίστας. Εδώ να σημειώσουμε ότι όπως έκανε γνωστό η Bridgestone, οι αναβάτες θα χρησιμοποιήσουν μόνο το σκληρό πίσω στον αγώνα.

 

Στη δεύτερη θέση ο Marc Marquez, το νέο "φαινόμενο" του MotoGP, ο οποίος στο τέλος δεν είχε το αντίδοτο στον εκπληκτικό χρόνο του συμπατριώτη του. Ο μικρός έμεινε λίγο πάνω από δυο δέκατα πίσω από τον Lorenzo, αλλά ήταν και ο μόνος που πλησίασε τον τρομερό αναβάτη της Yamaha. "Θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα. Θα χτυπήσουμε τη νίκη αύριο, αλλά θα είναι δύσκολο", τόνισε ο 20χρονος, ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι Yamaha ήταν πολύ γρήγορες με το μαλακό ελαστικό, ωστόσο τα δεδομένα αύριο θα είναι διαφορετικά, με τις Honda να διαχειρίζονται λίγο καλύτερα το - ανεπιθύμητο για τους περισσότερους - πίσω σκληρό ελαστικό, που θα είναι και η μόνη επιλογή.

 

Σε μια πίστα στην οποία κυριαρχούσε κατά το παρελθόν και όπου μόνον σε τρεις περιπτώσεις δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο, ο Valentino Rossi έδειξε το καλό του πρόσωπο και όντας γρήγορος στον ένα γύρο, κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να πάρει θέση στην πρώτη σειρά. Ο Vale δείχνει να έχει αφήσει στο παρελθόν τις προβληματικές του εμφανίσεις με το νέο σύστημα των κατατακτηρίων, ενώ παράλληλα έδειξε - όλο το Σ/Κ - καλό και σταθερό ρυθμό, σε μια πίστα όπου "καλύπτει" τις διαφορές των Yamaha σε σχέση με τις Honda. "Η άσφαλτος είναι φανταστική και πραγματικά με έκανε να χαμογελάω μέσα από το κράνος μου!" θα παραδεχόταν φανερά ικανοποιημένος ο Ιταλός άσος. "Είμαι χαρούμενος με τη θέση μου, έχω καλή αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά αύριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Οι Jorge, Marquez, Dani αλλά και ο Bautista είναι πολύ γρήγοροι", σχολίασε.

 

Πολύ καλός ο Alvaro Bautista, έχασε την πρώτη σειρά για 66 χιλιοστά από τον Rossi, ωστόσο κατάφερε να έχει πίσω του την εργοστασιακή Honda του Pedrosa, ο οποίος θα θέλει μια δυνατή εκκίνηση αύριο, για να καταφέρει να μείνει κοντά στους πρώτους. Οι διαφορές από την τρίτη μέχρι και την 7η θέση δεν ξεπέρασαν τα τρία δέκατα, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο ανταγωνισμό και τις προσπάθειες των καλύτερων οδηγών του κόσμου.

 

Ο Crutchlow θα έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, για να επαναλάβει την περσινή του εμφάνιση και το βάθρο που κέρδισε στην πίστα της Αυστραλίας, με τον Βρετανό να ξεκινά από το τέλος της δεύτερης σειράς. Πολύ κοντά του σε χρόνο, μόλις 0.132 δευτερόλεπτα, ο εξαιρετικός και σήμερα Bradley Smith, ο οποίος ανοίγει την τρίτη σειρά και ηγείται των δυο Ducati που ακολουθούν. Στην 8η θέση ο Hayden, 0.365 μπροστά από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Dovizioso ήταν ο αναβάτης που πέρασε πρώτος από τις ΚΑΤ1 νωρίτερα, εκεί όπου είχαμε μια μίνι έκπληξη, καθώς ο συνήθης ύποπτος Aleix Espargaro δεν κατάφερε να προκριθεί και θα ξεκινήσει 13ος τον αγώνα αύριο. Αντίθετα ο Iannone εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στις ΚΑΤ1, με τον Ιταλό να περνάει και τον Colin Edwards στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων και θα ξεκινήσει από τη δέκατη θέση τον αγώνα. Ο Αμερικανός της NGM Mobile είχε μια πτώση κι έμεινε στην 11η θέση, με τον De Puniet - έπεσε και αυτός στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας - να είναι ο τελευταίος της δωδεκάδας, πολύ μακριά από το 1:29.971 που είχε καταφέρει νωρίς το πρωί και του είχε χαρίσει την απευθείας πρόκριση στις ΚΑΤ2.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Θα έχει ενδιαφέρον...

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα