• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία ΕΔ3: Οι 5 πρώτοι με διαφορά 0.161!
Πρώτος ο Pedrosa, 2η πτώση ο Marquez, εκτός 10αδας ο Dovi!
Νέα 19/10/2013 - 05:13

Ο Dani Pedrosa ήταν ο αναβάτης που πήρε την πρώτη θέση στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, με τη διαφορά του από τον πέμπτο - Jorge Lorenzo - να μην ξεπερνά τα 0.161! Ο Dani, ο οποίος έχασε χρόνο χτες το απόγευμα στην πίστα της Αυστραλίας, όταν μια βίδα πετάχτηκε από τη μοτοσυκλέτα του, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, 1:29.074, 48 χιλιοστά ταχύτερος από τον δεύτερο, Marc Marquez, ο οποίος νωρίς σημείωσε και δεύτερη πτώση στην Αυστραλία.

 

Στην τρίτη θέση, έχοντας κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο, οι Valentino Rossi και Alvaro Bautista, με τον Lorenzo να είναι στην πέμπτη θέση, έχοντας όμως τον καλύτερο χρόνο μέχρι στιγμής στο Phillip Island (1:28.961 από χτες). Να σημειώσουμε ότι η Bridgestone έβγαλε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι αποφάσισε - βάσει δεδομένων που συνέλεξε από τη νέα άσφαλτο της πίστας - ότι όλοι οι αναβάτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σκληρό πίσω ελαστικό. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ξεκίνησαν να ρυθμίζουν τις μοτοσυκλέτες τους με την - όχι και τόσο δημοφιλή - σκληρότερη πίσω επιλογή ελαστικού.

 

Εξαίρεση ο Valentino Rossi, ο οποίος βγήκε με το μαλακό για να αλλάξει προς το τέλος της διαδικασίας στο σκληρό και με αυτό να σημειώσει στον 24ο γύρο του (έκανε τους περισσότερους όλων) το 1:29.192 που του χάρισε την τρίτη θέση. Στην έκτη θέση ένας πάρα πολύ καλός Bradley Smith, μπροστά από τον ομόσταυλό του στα συνδυασμένα αποτελέσματα! Ο Crutchlow, όπως και ο Lorenzo, ήταν οι μόνοι από τους πρώτους δέκα που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χτεσινούς τους χρόνους.

 

Οι οδηγοί προς το τέλος της δεκάδας φόρεσαν το μαλακό ελαστικό τα τελευταία λεπτά, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν απευθείας πρόκριση στις ΚΑΤ2. Εκπληκτικός ο Colin Edwards, πέτυχε με το 1:29.827 τον καλύτερο χρόνο CRT μοτοσυκλέτας στην πίστα και πήρε μια εξαιρετική ένατη θέση, λίγο πίσω από το χρόνο του Nicky Hayden που του έδωσε την όγδοη.

 

Στη δέκατη θέση ο καταπληκτικός De Puniet, με τον Γάλλο να πέφτει και αυτός κάτω από το όριο του 1:30 και να συνεχίζει τις χτεσινές του ελπιδοφόρες εμφανίσεις. Για 0.133 δεν κατάφερε ο Espargaro να βρεθεί στους top-10 και θα παλέψει για μια από τις δυο θέσεις στις ΚΑΤ1. Μεγάλος του αντίπαλος, ο Andrea Dovizioso, με τον Ιταλό να απογοητεύει και να είναι η μόνη εργοστασιακή Ducati εκτός δεκάδας. Στη μάχη των δυο θέσεων - που θα επιτρέψουν στους κατόχους τους τη συμμετοχή στις ΚΑΤ2 - θα ριχτεί με καλές πιθανότητες και ο Andrea Iannone, με τον Yonny Hernandez να πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να κάνει την έκπληξη.

 

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών πρώτων ελεύθερων στο 1ο συνοδευτικό μας αρχείο και τα αποτελέσματα των ΕΔ3 στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3 ΕΔ3: Τρομερός Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα