• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Νωρίς να μιλάμε για νίκη
"Πρέπει να περιμένουμε το αυριανό ζέσταμα"
Νέα 12/10/2013 - 16:55

Ο Valentino Rossi έκανε τις καλύτερες κατατακτήριες τη φετινή σεζόν, με τον Ιταλό σούπερ-σταρ να χάνει την pole position για πολύ λίγο, μένοντας εν τέλει στη δεύτερη θέση. Με το πέσιμο της καρώ σημαίας, ο Valentino ήταν στην πρώτη θέση αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Marquez θα έκανε έναν καταπληκτικό τελευταίο γύρο...

 

Όπως και να 'χει, ο Rossi ήταν ενθουσιασμένος και όλο χαμόγελα με τη δυνατή του εμφάνιση, ειδικά αφού είχε καταφέρει να επικρατήσει και του ομόσταυλού του. Ο Lorenzo είχε μια δύσκολη στιγμή πάνω από ένα κερμπ, αλλά το ίδιο είχε και ο Ιταλός: "Είδα στην τηλεόραση τη στιγμή του Jorge, αλλά η δική μου ήταν χειρότερη! Ειλικρινά δεν περίμενα ότι εκείνο το κομμάτι θα ήταν τόσο βρεγμένο".

 

"Με τον πρώτο γύρο ζέστανα τα ελαστικά. Κάποιοι έλεγαν να προσέξουμε την πέμπτη στροφή. Εγώ έφτασα στην έκτη και είχα μια μεγάλη στιγμή. Το πίσω μέρος γλίστρησε πολύ, αλλά με έσωσε η "έξυπνη" μοτοσυκλέτα μου. Ήμουν τυχερός! Ήξερα ότι η δυναμική μου σήμερα ήταν καλή και είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε. Βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα από χτες κι έχουμε καλό ρυθμό. Στα ελεύθερα ήμουν με χρησιμοποιημένο ελαστικό και ήξερα ότι με καινούργιο θα ήμουν πολύ γρήγορος και καταφέραμε να κάνουμε καλούς χρόνους ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες".

 

"Η δεύτερη θέση είναι το καλύτερό μου αποτέλεσμα στις κατατακτήριες και είναι ένα πολύ καλό Σ/Κ για εμένα", πρόσθεσε. "Όταν πέρασα τη γραμμή και είδα ότι ήμουν στην πρώτη θέση, ήξερα ότι έπρεπε να περιμένω το χρόνο των Marc και Cal. Ο Cal πέρασε δεύτερος και άρχισα να ελπίζω, αλλά με νίκησε ο Marquez. Το σημαντικό όμως είναι αύριο. Ελπίζουμε για στεγνό αγώνα, αλλά είναι αδύνατο να καταλάβεις τον καιρό εδώ".

 

Στη συνέχεια τον ρώτησαν αν αύριο θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να διπλασιάσει τις νίκες του φέτος, επιστρέφοντας στο ψηλότερο σκαλί μετά τον αγώνα στο Assen. Ο Vale αποκρίθηκε: "Είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά γιατί έχουμε βελτιωθεί αρκετά στους τελευταίους αγώνες. Είμαι σε θέση να οδηγώ καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να χρησιμοποιώ διαφορετικές - καλύτερες - ρυθμίσεις για τα ελαστικά. Από το τεστ στο Misano έχουμε βελτιωθεί πολύ, όπως και στην Aragon. Κι εδώ είναι σημαντική η επιβεβαίωση ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα μου, είχαμε καλές ρυθμίσεις. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη".

 

"Πρέπει να περιμένουμε το αυριανό ζέσταμα", εξήγησε. "Ειδικά επειδή τα άλλα παιδιά είναι πολύ γρήγοροι. Ο Marc, ο Jorge έχει πολύ δυνατό ρυθμό και ο Dani πάντα δίνει το κάτι παραπάνω στον αγώνα. Θα είναι δύσκολα, όπως πάντα. Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος σ' εμένα, να βελτιώνομαι κάθε φορά και να παλέψω με τους τρεις πρώτους".

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το ήξερα!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang KAT: 4η συνεχόμενη pole o Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα