• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang KAT: 4η συνεχόμενη pole o Marquez!
Νέο ρεκόρ ο rookie, στην πρώτη σειρά Rossi-Crutchlow!
Νέα 12/10/2013 - 12:50

Την όγδοή του φετινή pole position εξασφάλισε ο Μarc Marquez, ο 20χρονος rookie του HRC που μπήκε στα τελευταία λεπτά της πίστας αποφασισμένος να πάρει την πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων! Ο Ισπανός είχε χρόνο μόλις για έναν γύρο, αλλά με τη σιγουριά και χάρη στο μεγάλο του ταλέντο, οδήγησε αλάνθαστα τη Honda του στις δύσκολες συνθήκες - είχαν προηγηθεί μερικές ψιχάλες και βγήκε η χαρακτηριστική σημαία με τις κόκκινες ρίγες - και έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη θέση!

 

Τα τελευταία λεπτά ήταν συναρπαστικά, με τον Valentino Rossi να δείχνει πολύ δυνατός πάνω στη Yamaha του και στον τελευταίο του γύρο να γράφει 2:00.336, πολύ κοντά στο ρεκόρ ταχύτερου γύρου που κατέχει ο Lorenzo με 2:00.334! Στο ίδιο χρονικό σημείο ο Crutchlow θα πετύχαινε 2:00.359 που θα του χάριζε μια θέση στην πρώτη σειρά, με τον Marquez όμως να έρχεται πιο πίσω και να σταματά το χρονόμετρο στο εκπληκτικό 2:00.011, που αποτελεί νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για την πίστα της Μαλαισίας!

 

"Ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα σήμερα και σε κάθε στροφή ήμουν στο όριο. Δυσκολεύτηκα στην αρχή, αλλά ήξερα ότι ο χρόνος θα έρθει στο τέλος", δήλωσε με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο ο μικρός. "Το διασκέδασα, αλλά αύριο ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Οι Jorge και Dani είναι πολύ γρήγοροι", πρόσθεσε ο Ισπανός, ο οποίος πήρε την τέταρτη συνεχόμενη pole position στο Πρωτάθλημα.

 

Εξαιρετικά ικανοποιημένος και ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε την καλύτερη παρουσία του σε κατατακτήριες φέτος, αν κι έχασε τη δυνατότητα να πάρει την πρώτη του pole για 0.325δ! "Οι δυνατότητές μου εδώ είναι καλές. Με το 2ο ελαστικό έκανα καλό χρόνο, αλλά και με το φθαρμένο ήμουν θετικός", είπε ο Ιταλός, ο οποίος είχε μια δύσκολη στιγμή σ' ένα σημείο της πίστας, όπου παραλίγο να έπεφτε, όπως παραδέχτηκε.

 

Παρά το ελαφρώς πρησμένο του δεξί χέρι και το γεγονός ότι υπολείπεται σε τελική - όπως ο ίδιος τόνισε χτες - ο Cal Crutchlow επέστρεψε στην πρώτη σειρά του grid. Ο Βρετανός απέδωσε τα εύσημα για τη σημερινή του απόδοση και στους μηχανικούς του. "Έκαναν φανταστική δουλειά", τόνισε, ενώ και αυτός αναμένει δύσκολο αυριανό αγώνα. Ο Lorenzo είχε μια δύσκολη στιγμή πάνω από ένα βρεγμένο κερμπ, όταν έχασε για λίγο τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, αλλά επέστρεψε δριμύτερος κι έκανε ένα 2:00.578. Με τη βελτίωση ωστόσο των αντιπάλων του στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφερε να μπει καν στην πρώτη σειρά, μένοντας 0.219 από τον Crutchlow και 0.242 από τον ομόσταυλό του.

 

Στη δεύτερη σειρά μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, θα είναι και ο Dani Pedrosa ο οποίος κυριαρχούσε μέχρι και τα τέταρτα ελεύθερα, ωστόσο στο κρίσιμο σημείο δεν κατάφερε να φτάσει τον δικό του καλύτερο χρόνο στο διήμερο (2:00.5) κι έμεινε 5ος. Λίγο πιο δίπλα, θα πάρει θέση ο Alvaro Bautista. Την τρίτη σειρά θα συμπληρώσουν οι Bradley Smith, Andrea Dovizioso - η κορυφαία Ducati - και ο φοβερός Espargaro, ο οποίος κάθισε έξω για το μεγαλύτερο μέρος των κατατακτηρίων, ωστόσο κατάφερε στο δεύτερο από τους τρεις γύρους του να γράψει καλύτερο χρόνο τόσο από τον Andrea Iannone όσο και από τον Nicky Hayden! Ο Ισπανός του Aspar είχε προκριθεί δεύτερος, λίγο νωρίτερα, με τον Iannone να παίρνει την πρώτη θέση στις ΚΑΤ1.

 

Άτυχος ο Stefan Bradl, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στις ΕΔ4 και χτύπησε με δύναμη το δεξί του πόδι, χτυπώντας (κάταγμα) στον αστράγαλό του και δεν θα καταφέρει να πάρει μέρος στον αυριανό αγώνα. Λίγα λεπτά μάλιστα μετά τη σχετική ανακοίνωση, έντονη φιλολογία αναπτύχθηκε για το αν το HRC θα καλέσει τον Casey Stoner να αγωνιστεί στη θέση του στο Phillip Island. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει όμως, το γιαπωνέζικο εργοστάσιο. Χαρακτηριστικό το σχόλιο του Edwards στο twitter: "Μάζεψε τα πράγματά σου κι έλα στο Island. Θα υπάρχει μια Honda διαθέσιμη, όχι ότι τη χρειάζεσαι αφού και η Ducati είναι καλή για εσένα εκεί!" Ο Αμερικανός ήταν καλός στις ΚΑΤ1 και προς στιγμή κρατούσε μια από τις δυο πρώτες θέσεις, στον τελευταίο του γρήγορο γύρο όμως, ένα λάθος τον οδήγησε στο να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να συμβιβαστεί με την 13η θέση.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Νωρίς να μιλάμε για νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang ΕΔ3: Την μπουκιά από το στόμα!

Χορηγοί