• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Το ήξερα!
Στο τέλος πίστευα ότι θα κάνω καλό χρόνο!
Νέα 12/10/2013 - 17:21

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη με το χρονόμετρο στα τελευταία λεπτά των ΚΑΤ2, σήμερα στην πίστα της Sepang για τον 15ο Γύρο Πρωταθλήματος MotoGP, ο Marc Marquez ήταν ο κερδισμένος και αυτός που κατάφερε να πάρει την pole position, όγδοη φετινή του και τέταρτη συνεχόμενη μετά από το Silverstone, το Misano και την Aragon.

 

Ο νεαρός αναβάτης του HRC έμεινε πιστός στη στρατηγική του και παρά το ότι ήταν στην όγδοη θέση, περίμενε στο γκαράζ της ομάδας του μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν θα έβγαινε, ήξερε ότι θα είχε χρόνο μόλις για έναν γύρο, αλλά αυτό ήταν αρκετό για τον ταλαντούχο Marquez να οδηγήσει χωρίς λάθη και να εκθρονίσει τον Rossi από την πρώτη θέση, κάνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα της Μαλαισίας!

 

"Στην αρχή της διαδικασίας, είχαμε δυο πολύ βρεγμένες στροφές (σ.σ. την πέντε και την έξι) που μας εμπόδιζαν να κάνουμε το γρήγορο γύρο, καθώς έπρεπε να υπολογίσουμε το ρίσκο, διατηρώντας παράλληλα την ταχύτητά μας", σχολίασε ο 20χρονος. "Ήξερα από την αρχή ότι ο τελευταίος μου γύρος θα ήταν και ο καλύτερος, διότι η πίστα στέγνωνε συνέχεια. Έτσι, περίμενα μέχρι το τέλος για να κάνω το χρόνο μου, διότι στην αρχή ήταν δύσκολο να πιέσω".

 

Τέλος, ο αναβάτης της Repsol Honda ολοκλήρωσε μιλώντας για τον αυριανό αγώνα: "Θεωρώ ότι οι Dani και ο Jorge έχουν καλό ρυθμό, όπως και ο Valentino με τον Cal κι έτσι θα έχει ενδιαφέρον ο αγώνας αύριο. Θα προτιμούσα να κάναμε τον αγώνα στο στεγνό, τόσο για εμένα αλλά και για τους θεατές, για το σόου. Ενδεχομένως να είναι ο πρώτος flag-to-flag αγώνας (σ.σ. αν βρέξει να αλλάξουν μοτοσυκλέτα). Πάντως στο βρεγμένο ή στο στεγνό, θα κάνουμε ό,τι το καλύτερο. Αν είναι στο στεγνό και νιώθω καλά, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω την νοοτροπία μου εξαιτίας της θέσης μου στη βαθμολογία. Παραμένω ο ίδιος, με την ίδια νοοτροπία".

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto3: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Νωρίς να μιλάμε για νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα