• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang ΕΔ3: Την μπουκιά από το στόμα!
Στο τέλος χαμογέλασε ο Pedrosa, εξαιρετικοί Lorenzo-Rossi
Νέα 12/10/2013 - 07:30

Η ένταση και η αγωνία κορυφώνεται στην πίστα της Sepang, καθώς λίγες ώρες απομένουν για τις κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στο αυριανό grid, ενώ η βροχή ξεκίνησε πάνω από την πίστα της Μαλαισίας, αναγκάζοντας τους αναβάτες της Moto2 να βγουν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά. Ο Dani Pedrosa επιβεβαιώνει την καλή του κατάσταση και χάρη σ' έναν καλό τελευταίο γύρο άρπαξε την πρώτη θέση από το δίδυμο των Yamaha που κυριαρχούσαν στο μεγαλύτερο διάστημα των τρίτων δοκιμαστικών.

 

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας (του MotoGP) άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες βροχής, που οδήγησαν τους περισσότερους οδηγούς πίσω στα γκαράζ των ομάδων τους, με τον Jorge Lorenzo να παραμένει ωστόσο στην πίστα και πολύ γρήγορα να κατεβάζει τέσσερα δέκατα περίπου τον δικό του χτεσινό χρόνο! Ξεπερνώντας τα χτεσινά προβλήματα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγραφε καλούς χρόνους, ενώ η βροχή - ευτυχώς για τους αναβάτες - δεν ήρθε ποτέ κατά τη διάρκεια των ΕΔ3.

 

Σε λίγα λεπτά είχαν επιστρέψει στην πίστα οι περισσότεροι, με τους Lorenzo και τον Valentino Rossi να παραμένουν δυνατοί και να κρατούν τις πρώτες θέσεις. Στο τέλος όμως, ο Pedrosa χάρη στο 2:00.877 πήρε την πρώτη θέση και στις ΕΔ3, πλησιάζοντας τον εξαιρετικό χτεσινό του χρόνο (2:00.554). Ο Lorenzo έμεινε 46 χιλιοστά πίσω από τον συμπατριώτη του, αλλά είχε πάρα πολύ καλό και σταθερό ρυθμό στο 2:01, με τον Valentino Rossi να υπολείπεται άλλα 47 χιλιοστά από το χρόνο του Pedrosa.

 

Ο Ιταλός εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν χαρούμενος με το πέρας της διαδικασίας, κατορθώνοντας να κατέβει κάτω από το όριο του 2:01, βελτιώνοντας έξι περίπου δέκατα το χτεσινό του χρόνο και μένοντας κοντά στους δυο αντιπάλους του μπροστά. Ο Marc Marquez παρέμεινε στο μεγαλύτερο διάστημα στο γκαράζ της ομάδας του, μένοντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πάνω από το χτεσινό του χρόνο και καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Ο 20χρονος, μαζί με τον Dani Pedrosa, ήταν οι μόνοι που δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους, σε σχέση με τους πρώτους δέκα που παίρνουν την πρόκριση για τις ΚΑΤ2.

 

Για 84 χιλιοστά ο Stefan Bradl δεν κατάφερε να πέσει κάτω από το 2:01, βελτιώνοντας το χτεσινό του χρόνο πάνω από έξι δέκατα και φιγουράροντας στην τέταρτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. Πίσω από τον Marquez, ο Cal Crutchlow (στην έκτη θέση), ο οποίος έριξε ελάχιστα το χρόνο του αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την τρίτη θέση που κρατούσε από χτες. Στα ίδια περίπου επίπεδα με χτες ο Alvaro Bautista, ακολουθεί στην έβδομη μπροστά από τις εργοστασιακές Ducati των Dovizioso και Hayden, με τον πρώτο να παίρνει την άτυπη ρεβάνς από τον ομόσταυλό του, όντας γρηγορότερος στις ΕΔ3.

 

Ο Bradley Smith πήρε το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στις ΚΑΤ2, με τον Espargaro και Iannone να ακολουθούν και να είναι αυτοί τα φαβορί για να πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις των ΚΑΤ1. Ο Ισπανός μάλιστα πλησίασε στα 4 χιλιοστά το χτεσινό χρόνο του Smith, ο οποίος αμέσως απάντησε "κλειδώνοντας" τη δέκατη θέση, ρίχνοντας το χρόνο του περίπου δυο δέκατα. Ο καταπληκτικός Espargaro θα πίεζε στον επόμενο γύρο του για ακόμα καλύτερο χρόνο και πιθανότατα θα τα κατάφερνε αν δεν τον καθυστερούσε λίγο ο Barbera, με τον οποίο είχε και μια σύντομη λεκτική αντιπαράθεση.

 

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang KAT: 4η συνεχόμενη pole o Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα