• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Hayden παλεύει με το chattering
Ο Dovi παραπονιέται για τη φθορά των ελαστικών
Νέα 11/10/2013 - 18:15

Ένα πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει και στα τεστ που είχαν διεξαχθεί στη Sepang τον Φεβρουάριο, το chattering (ταλαντώσεις), επανήλθε στο προσκήνιο για τον Nicky Hayden, με τον Αμερικανό να ολοκληρώνει στην όγδοη θέση πάνω στη Desmosedici του, την πρώτη ημέρα του 15ου Γύρου στην πίστα της Sepang.

 

«Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά το πρωί, αλλά πέφταμε καθώς η ημέρα προχωρούσε. Το μεγαλύτερο θέμα μου είναι ότι έχω πολύ chattering, ειδικά στον μπροστινό τροχό και στις γρήγορες στροφές και με δυσκολεύει στο να διατηρήσω την ταχύτητά μου στις στροφές», παραδέχτηκε ο Hayden, ο οποίος έμεινε 1,8δ πίσω από την κορυφή, αλλά και 0.114δ μπροστά από τον ομόσταυλό του. «Αυτό είναι ένα θέμα που είχαμε και στα τεστ, έτσι δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι για να το φτιάξουμε».

 

Από την πλευρά του, ο Dovizioso τα έβαλε με τη γρήγορα φθορά των ελαστικών, που προκαλεί η πίστα της Μαλαισίας. «Ήταν σημαντικό για εμένα να μπω στη δεκάδα και τα κατάφερα παρά το ότι ήμουν για το μεγαλύτερο διάστημα με ένα ελαστικό, σε αντίθεση με τους περισσότερους!» είπε. «Η διαφορά μας από την κορυφή είναι μεγαλύτερη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό: δεν υπάρχει αρκετή πρόσφυση εδώ και το ελαστικό φθείρεται γρήγορα, πράγμα που μας πληγώνει πολύ. Η πίστα εδώ είναι ιδιαίτερη. Όταν στεγνώνει, ακόμα κι αν υπάρχουν μερικά υγρά σημεία, μπορείς να κάνεις έναν γρήγορο γύρο, όπως έκανε ο Dani. Σίγουρα τα ελαστικά φθείρονται περισσότερο, αλλά μπορείς να είσαι γρήγορος».

 

Επόμενο άρθρο »

O Rossi αναλύει τα πλεονεκτήματα των Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Αν μπορεί αυτός…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα